983540352 983540352
Szerzők

Beszélgetések a fizikáról (2., átdolgozott kiadás)

Beszélgetések a fizikáról (2., átdolgozott kiadás) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
875 Ft
700 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Sas Elemér
ISBN szám 9789638534117
Ismertető

Hogyan mennénk ki az ajtón, ha nem lenne súrlódás? Hova teszi az ügyes vendéglős a jeget, a söröshordó alá vagy a hordó tetejére? Valóban kevésbé öregszik a nagy sebességű űrhajóban utazó űrhajós, mint a Földön maradt ikertestvére?
A könyv célja megmutatni, hogy a fizika tananyagában szereplő kérdéseket más, a hétköznapokhoz kötődő egyszerű megfogalmazásban is meg lehet közelíteni. Meg akarjuk mutatni, hogy a fizika része az általános műveltségnek, és így erről az egzakt természettudományról beszélgetni is lehet, törekedve arra, hogy a könyv ne legyen cseppet sem unalmas azok számára sem, akik csupán szórakozásból, szabad idejük hasznos eltöltéseként kívánják gyarapítani ismereteiket.
A középiskolai fizikatananyag kulcspontjait felölelő műben a szerző sokéves egyetemi felvételi és vizsgatapasztalatait dolgozza fel, hol egy laikussal, hol egy felvételire készülő diákkal való beszélgetés formájában.

Dr. Sas Elemér 1930-ban született Kaposváron. Látványos kísérletekkel tarkított egyetemi előadásai, ismeretterjesztő sorozatai a televízióban a mai napig emlékezetesek. Szinte számtalan tévé- és rádió-nívódíjainak a száma. Több mint száz tudományos publikáció ill. könyv szerzője. Az ELTE Kísérleti Fizika Tanszékének legendás tanára. 1994-ben érdemei elismeréseként a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

Hasonló termékek

Termék címkék: Sas Elemér