983540352 983540352
Szerzők

Hírek

Futárszolgálatunk a december 20-a reggel 8 óráig beérkező megrendeléseket szállítja házhoz még karácsony előtt.

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával angol fordítás készült Temesi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas író 2008-as, Amszterdam stb. című regényéből.

Janne Teller dán írónő, Nick Thorpe, a BBC kelet-közép-európai tudósítója, valamint Al Ghaoui Hesna író, külpolitikai újságíró részvételével angol nyelvű háttérbeszélgetést szervez a Scolar Kiadó Menekültválság és Irodalom témakörben.

 

Október 6-ig várja alsó tagozatos iskolások jelentkezését a Kaméleon Olvasóklub, az egyetlen olyan olvasásnépszerűsítő játék, mely átfogja a legszínvonalasabb magyar gyerekkönyvkiadókat, köztük a Scolar Kiadót.

négyfordulós levelezőjáték olyan könyvek segítségével igyekszik megszerettetni a kortárs gyerekirodalmat a kisiskolásokkal, mint például a Barni, a szuperhős című norvég gyerekregény. Részletek a cikkben és az Olvasóklub oldalán!

Sofi Oksanent A Finn Kultúra Nagykövete Díjára jelölték Finnországban!

fotó: Toni Harkonen

Az izraeli származású írónk David Grossman Egy ló besétál a bárba című regényével elnyerte a 2017. évi Nemzetközi Man Booker-díjat.                             Nagyon büszkék vagyunk rá! Szívből gratulálunk!

A teljes cikket ITT olvashatod.

Turczi István versei megjelentek Kanadában a LIBROS LIBERTAD kiadó gondozásában.

Temesi Ferenc szegedi születésű Kossuth-díjas író megkapta Szeged város     Pro Urbe Díját.

 

Teljes képgalériánk megtekintéséhez kattintson ide!