983540352 983540352
Kiadás éve
Oldalszám
Szerzők

Paul Hoffman

Paul Hoffman amerikai író és televíziós műsorvezető 1966-ban született. A Harvard Egyetemen summa cum laude diplomázott. Könyveiben főleg a zsenialitás, az őrület, a megszállottság és a kreativitás összefüggéseit vizsgálja. 1998-as kötete, A prímember nemzetközi bestseller lett, amely 16 nyelven jelent meg – köztük magyarul is (Scolar Kiadó, 1999) –, és a következő évben megkapta a legjobb tudományos könyvnek járó Rhône-Poulenc-díjat. Jelentős szakmai és közönségsikert aratott a repülés brazil megszállottjáról szóló Wings of Madness: Alberto Santos-Dumont and the Invention of Flight (2003), illetve a sakkbajnokságok világába kalauzoló King’s Gambit: A Son, a Father, and the World’s Most Dangerous Game című műve is. Az Encyclopaedia Britannica kiadója, valamint a Discover magazin főszerkesztője volt. Tudományos tanácsadóként és médiaszemélyiségként egyaránt közismert. Az Amerikai Tudományos Akadémia (American Academy of Arts and Sciences) tagja, akit 2011 októberében a Jersey városában található interaktív tudományos múzeum, a Liberty Science Center vezérigazgatójává neveztek ki. Dr. Crypton álnéven paradoxológusként ténykedik, a Chicago magazin egyszer „a világ legokosabb emberé”-nek nevezte.  

Rendezés:
Szerző: Paul Hoffman
Ebben a könnyed hangvételű életrajzi bestsellerben az amerikai szerző Erdős Pálnak, a XX. század egyik legnevesebb matematikusának kalandos életútját követi nyomon, ugyanakkor közérthetően ír olyan matematikai problémákról is, mint például Fermat utolsó tétele vagy a Monty Hall-dilemma. A szerző tíz éven keresztül követte figyelemmel Erdős életének eseményeit, munkatársakat és barátokat szólaltatott meg. Az ember, aki csak a matematikát szerette szórakoztató olvasmány azok számára is, akik kevésbé vagy egyáltalán nem járatosak a matematika világában.
3.950 Ft 2.370 Ft
Szerző: Paul Hoffman

A lebilincselő stílusú és könnyed hangvételű életrajzi műben a szerző Erdős Pálnak, a XX. század egyik legnevesebb matematikusának kalandos életútját követi nyomon, ugyanakkor közérthetően ír olyan matematikai problémákról is, mint például Fermat utolsó tétele vagy a „Monty Hall-dilemma”.

3.750 Ft 3.000 Ft