Erdélyi finomságok könyve (2. kiadás)
Kiadás éve | 2018 |
Szerkesztette | Illés Andrea |
Méret | 210 x 210 mm |
Kötés típusa | keménytáblás, cérnafűzött |
Oldalszám | 144 |
Szerző: | Bordás Mihály |
|
|
ISBN | 9789632448817 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Leírás
A mintegy kétszáz ételreceptet ismertető szakácskönyv az ínycsiklandó erdélyi ízek világát varázsolja a konyhánkba. A könyvből megismerhetjük a hagyományos erdélyi ételkészítési módokat, a nyárson és roston sütés, a bográcsban főzés fortélyait. A méltán híres tárkonyos levestől a vinettekrémen át az ordás palacsintáig a legváltozatosabb erdélyi finomságokkal, húsos és zöldséges különlegességekkel, egytálasokkal, klasszikus édességekkel gazdagíthatjuk a vasárnapi ebédek vagy a hétköznapi vacsorák választékát.
A székely–csángó származású szerző több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen született meg e kulináris élvezeteket ígérő kötet. A székelyhídi tanárember az erdélyi Sziget-hegységben, Székelyföldön, a Keleti- és Déli-Kárpátokban tett barangolásai során a táj szépsége mellett a „gyomorészeti” örömökben is nagy kedvét lelte. Mindig kereste a helyi ételeket és jellegzetes recepteket, így született meg az erdélyi székely, magyar, csángó, román, valamint a partiumi, érmelléki finomságok receptjeit tartalmazó kötet.
KRITIKÁK, INTERJÚK
Kritikák, interjúk |