983540352 983540352
Kiadás éve
Oldalszám
Szerzők

Bajnai Nóra Katalin

Bajnai Nóra 1988-ban született Budapesten. Jelenleg az ELTE magyar és irodalomtudomány, illetve pszichológia kognitív fejlődéslélektan (mester) szakirányos hallgatója.

2006 óta foglalkozik versekkel, illetve az utóbbi években a műfordítással is. 2009 novemberében jelent meg Ön-zene címmel első önálló verseskötete a Scolar Versek-sorozat 5. köteteként. Jelen kötet versei megjelentek már a Pannon tükörben, az ÚjNautilusban, a Literán és az Irodalmi Jelen Online-ban.

„Bajnai Nóra legfőbb erőssége, hogy meghallja, amit a nyelv beszél a szavakban. A betűk torlódnak, karamboloznak vagy elegánsan kettéosztódnak, apró varázslatokat művelnek minduntalan. […] A szavak titkos összefüggéseinél és a szókapcsolatoknál csak az emberi kapcsolatok érdeklik jobban, a kapcsolatok lehetősége vagy lehetetlensége. Hogy is mondta Babits? Bűvös körömből nincsen mód kitörnöm. Bajnai is ezzel a bűvös körrel küszködik, a sajátjával és a másokéval, illetve a Másikéval, de önmagunk lényegének megragadása éppoly lehetetlennek tetszik a számára, mint a mások maradéktalan megértése.” (Szabó T. Anna)

Rendezés:

Bajnai Nóra Katalin kötetében nincs semmi kimódoltság, mentes a kiszámíthatóságtól, a költő saját életét, gondolat- és érzelemvilágát egy szabadon kezelt formavilág segítségével gyúrja (édesgeti, csábítja) verssé. A legifjabb költőnemzedék ígéretes tehetségének első kötete minden bizonnyal felkelti a költészet szerelmeseinek érdeklődését.

1.600 Ft 1.280 Ft