983540352 983540352
Szerzők

A 2008-as összeomlás és következményei – A pénzügyi piacok új paradigmája

A 2008-as összeomlás és következményei – A pénzügyi piacok új paradigmája Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.950 Ft
2.360 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Soros György
ISBN szám 9789632441696
Ismertető

„A könyv előző kiadásában egy még kialakulóban lévő válság megértéséhez javasoltam fogalmi kereteket. Felismertem ugyan, hogy a válság súlyosabb annál, mint amilyennek sokan gondolják, ám a pénzügyi rendszer tényleges bukása és a globális gazdaság összeomlása engem is meglepett. Valahányszor az összeomlás határára kerültünk korábban, a pénzügyi hatóságok megmentették a helyzetet. 2008-ban is erre számítottam, de hiába. 2008. szeptember 15-én a Lehman Brotherst a szokásos intézkedések nélkül hagyták csődbe menni. Napokon belül leállt a pénzügyi rendszer szívműködése, és már csak mesterségesen lehetett életben tartani. A globális gazdaságra mindez olyan hatást tett, mint amilyen a nagy gazdasági világválság során a bankrendszer csődje volt. Ez a mostani összeomlás viszonylag új keletű, kihatásait még nem érezhetjük teljes egészében… Ennek felismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, hol is tartunk most, milyen politikai irányvonalat érdemes követnünk…”

A legendás pénzügyi szakember és filantróp a második világháború óta tapasztalt legsúlyosabb pénzügyi káosz kellős közepén vállalkozik arra, hogy az okok feltárása mellett megoldási lehetőségeket javasoljon a válság leküzdéséhez. Soros György páratlan szakmai tapasztalattal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy az egyes piaci szereplők és intézmények hogyan kezelik a globális gazdasági fellendülés és hanyatlás ciklusait. A mostani válságot is ebben a kontextusban mutatja be. Lényegre törő írásában a gyakorlati és filozófiai megközelítéseket egymásba fűzve felbecsülhetetlen adalékkal szolgál a nagy hitelválság megértéséhez, és segít felmérni a várható következményeket az egyes országokra, illetve a globális gazdaságra nézve.

Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehozója. Sikeres szakíróként is számon tartják, munkái közé tartozik többek között a Scolar Kiadónál megjelent A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora. Budapesten született, jelenleg New Yorkban él.

Kritikák, interjúk

A KSH Könyvtár ajánlója

Termék címkék: Híres Magyar Írók, Soros György