983540352 983540352
Kiadás éve
Kötés típusa
Oldalszám
Szerzők

Soros György

Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehívója. Számos sikerkönyv szerzőjeként munkái közé tartozik: A 2008-as összeomlás és következményei, A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora, Pénzügyi vihar Európában és az Egyesült Államokban. Budapesten született, jelenleg New Yorkban él. 

Rendezés:
Szerző: Soros György

„A világgazdasági válság még súlyosabb, mint ahogy egy évvel ezelőtt megjósoltam” – nyilatkozta 2009 januárjában Soros György. A tavalyi év végén megjelent könyve a hitelválságról így még aktuálisabbá vált, hiszen elméletei beigazolódni látszanak a pénzpiaci mozgásokról és a várható következményekről. A kötet második kiadása puhatáblás változatban vásárolható meg.

2.490 Ft 1.992 Ft
Szerző: Soros György

A legendás pénzügyi szakember és filantróp a második világháború óta tapasztalt legsúlyosabb pénzügyi káosz kellős közepén vállalkozik arra, hogy az okok feltárása mellett megoldási lehetőségeket javasoljon a válság leküzdéséhez. A könyv előző kiadását a szerző átdolgozta, és négy új fejezettel egészítette ki.

2.950 Ft 2.360 Ft
Szerző: Soros György

A legendás üzletember legújabb könyvében a Financial Times és a New York Review of Books hasábjain megjelent tanulmányait foglalja össze. Közérthető magyarázatokkal világítja meg a gazdasági válságot. Kitér a hibás intézkedésekre, és nagy fejezetet szán az euróválság összetett problematikájának.

3.450 Ft 2.760 Ft
Szerző: Soros György

2009 októberében Soros György a budapesti Közép-európai Egyetemen tartott előadássorozat keretében áttekintő ismertetést nyújtott a gazdaságról és politikáról vallott nézeteivel kapcsolatban. Ebben a kötetben tehát a szerző világképének öt pontba sűrített, ugyanakkor igen olvasmányos összefoglalását találjuk.

 

2.975 Ft 2.380 Ft
Szerző: Soros György

„…arra buzdítom a világ demokráciáit, hogy kettős cél érdekében lépjenek szövetségre. Egyrészt támogassák a nyílt nemzeti társadalmak kialakulását, másrészt pedig segítsék elő a nemzetközi jog- és intézményrendszer megerősödését, lévén ez a globális nyílt társadalom feltétele.” – részlet a könyv előszavából.

1.500 Ft 1.200 Ft
Szerző: Soros György

A 2004. november eleji amerikai elnökválasztás – nem csak Soros meglepetésére – George Bush ismételt győzelmével zárult. E könyv azonban továbbra is aktuális. A kérdés immár az, hogy a hivatalában megerősített elnök vajon tovább folytatja-e a nevével fémjelzett kétes politikai irányvonalat, vagy szakít vele annak érdekében, hogy az Egyesült Államok vitathatatlanul megingott nemzetközi tekintélye és vezető szerepe helyreálljon.

2.100 Ft 1.680 Ft
Szerző: Soros György

A gyarlóság kora Soros György negyedik olyan könyve, amely a Scolar Kiadó gondozásában jelenik meg. „Most már nem Bush elnök elmozdítása a kérdés, hanem inkább az, hogy újra kell gondolni Amerika szerepét a világban. Nem elegendő a korábbi kormányzatok politikáit módosítani, az ország hozzáállását kell gyökeresen megváltoztatni.”

2.680 Ft 2.144 Ft