983540352 983540352
Kiadás éve
Kötés típusa
Oldalszám
Szerzők

H. Haraszti Éva

H. Haraszti Éva (1923–2005) történész Miskolcon született. 1943-ban felvették a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem bölcsészettudományi karára. Érdeklődése középpontjában Nagy-Britannia újkori történelme állt. 1947-ben Londonba ment tanulmányútra, ahonnan két évvel később tért haza. Kint tartózkodása ideje alatt írta Az angol külpolitika a magyar szabadságharc ellen című könyvét, amely Budapesten jelent meg 1951-ben. 1951 és 1978 között a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetében dolgozott. Kutatási területe az angol–magyar kapcsolatok voltak, különösen Kossuth Lajos angliai évei és a két világháború közötti angol megbékéltetési politika. Kétszer ment férjhez. Második férjét, Anglia egyik legismertebb és legvitatottabb történészét, A. J. P. Taylort Budapesten ismerte meg a hatvanas években. 1976-ban összeházasodtak, két év múlva Taylor hazájába költöztek. Angliában Eva Haraszti-Taylor néven publikált, tagjává fogadta a brit Royal Historical Society. Férje halála után visszatért Magyarországra, ahol további könyvei és publikációi jelentek meg. 82 éves korában hunyt el.
Rendezés:
Szerző: H. Haraszti Éva

A szerző a II. világháború végétől követi nyomon a két ország történelmét bő fél évtizeden át. Nem foglal állást a fejlődés egyik útja mellett sem, nem erőlteti nézeteit és gondolatait az olvasókra. Tényeket közlő műve alapján mindenki maga formálhat véleményt hazánk és a világ vezető hatalmának számító szigetország közelmúltjáról.

1.750 Ft 1.400 Ft
Szerző: H. Haraszti Éva

A történelmi munkáiról ismert szerző a teljesség igénye nélkül nyújt bepillantást a brit társadalom legkülönbözőbb rétegeinek világába, egyszerre ragadva meg a legjellemzőbb és legérdekesebb momentumokat. Vibrálóan eleven képet alkot a hétköznapok Angliájáról, melyben az objektív és a szubjektív nézőpont egyaránt érvényesül.

1.750 Ft 1.400 Ft