983540352 983540352
Szerzők

Az elkószált kismadár – Vidám meseolvasó 2.

Az elkószált kismadár – Vidám meseolvasó 2. Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.950 Ft
2.360 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Érsek Rózsa
ISBN szám 9789632443720
Ismertető

Miért csíkos a tigris? Hogyan gyógyultak ki a királyfiak a kóros étvágytalanságból? Milyen lehet a sosemvolt állat? Miért ne készítsünk soha cipőt hernyóknak? Hogyan mentette meg az apró egér a hatalmas elefántokat?

A nagy sikerű Vidám meseolvasó második kötetét másodikos kisdiákoknak ajánljuk, azoknak, akik szerették az előző kötetet, és most már hosszabbacska mesékkel, nehezebb feladatokkal is elboldogulnak.

A komplex szövegértést fejlesztő munkafüzet 24 csattanós mesét – amelyek között klasszikus műmesék ugyanúgy találhatóak, mint a világ minden tájáról származó népmesék – és hozzájuk kapcsolódó feladatsorokat tartalmaz.

A feladatlapok az általános anyanyelvi kultúrát fejlesztik például szinonimakereső vagy szólásokat, közmondásokat bemutató-gyakoroltató feladatokkal. Kifejezetten a szövegértést és -értelmezést segítik az olvasottak értelmére fókuszáló feladatok, melyek az események időrendi sorrendjére, az egyes szereplők tulajdonságaira, cselekedeteire, illetve a mesék üzenetére kérdeznek rá. A szabad, nyitott válaszokat igénylő kérdések az anyanyelvi kifejezőkészséget és a részt vevő, személyes élményt nyújtó olvasás képességét javítják, a szövegek egyre növekvő hossza pedig fokozatosan növeli a koncentrációsképességet. A gyerekek a kötet végén található megoldókulcs segítségével ellenőrizhetik magukat önállóan vagy szüleik segítségével.

A neves illusztrátor, Paulovkin Boglárka varázslatos rajzai teszik még színesebbé és szerethetőbbé a könyvet.

LAPOZZON BELE A KÖNYVBE!

A szerző további kötetei:

Első nap az iskolában
Vidám olvasó
Vidám meseolvasó 1.

 

Kritikák, interjúk

Interjú Érsek Rózsával a Győr Pluszon

Hasonló termékek

Szerző: Érsek Rózsa
2.390 Ft 1.912 Ft
Szerző: Jostein Gaarder
2.295 Ft 1.836 Ft
Szerző: Stian Hole
2.450 Ft 1.960 Ft
Termék címkék: Érsek Rózsa, Gyerekkönyv