983540352 983540352
Szerzők

A Matuzsálem-összeesküvés

A Matuzsálem-összeesküvés Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.495 Ft
1.996 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Frank Schirrmacher
ISBN szám 9789639534858
Ismertető

Ne aggodalmaskodj, inkább öregedj meg!

Társadalmunk néhány éven belül sokként fogja megélni saját öregedését, és ez a II. világháború sokkhatásához lesz hasonlatos. Csak tudatunk radikális átalakítása képes minket újból megfiatalítani. Ez a könyv a legújabb tudományos eredmények alapján ijesztő diagnózist állít fel társadalmunkról, és összeesküvésre szólít fel az öregedéstől való félelem biológiai és szociális terrorja ellen. Még maradt egy esélyünk.

Az emberiség elképzelhetetlen módon öregszik. Ahhoz, hogy a világ problémáit meg tudjuk oldani, előbb meg kell oldanunk saját öregedésünk problémáját.
Senki sem szeret megöregedni. Most egész népek öregednek a korábbiaknál nagyobb mértékben. Az egyén sorsa a Föld minden országában politikai és gazdasági dimenziót kap. Ez a folyamat még a legóvatosabb becslések szerint is beláthatatlan ideig fog tartani. A következő ötven évre pedig már visszafordíthatatlan.
A ma még fiatal férfiaknak és nőknek, akikből később a sok idős ember lesz, most van még egy történelmi esélyük: Tenniük kell valamit – már csak a túlélési ösztöntől vezérelve is – az öregség diszkriminációja ellen. Ha nem cselekednek, akkor harminc év múlva lelki rabszolgává válnak.

Kutatások szerint az öregedésről vallott negatív elképzelések már korán ahhoz vezetnek, hogy önhibánkból elveszítjük az önállóságunkat és a gondolkodási képességünket. Miközben a tudomány már régen korrigálta a férfiak és nők öregedéséről kialakított képet. Ennek a könyvnek a központi mondanivalója éppen az, hogy el kell indítanunk egy látványos kulturális fordulatot.

Frank Schirrmacher 1959-ben született, tanulmányait Heidelbergben és Cambridge-ben végezte. A filozófia doktora (Ph.d.), 1994-től a Frankfurter Allgemeine Zeitung egyik kiadója. Számos publikációja jelent meg. 2014-ben elhunyt.

Termék címkék: Frank Schirrmacher, Nem rendelhető