983540352 983540352
Szerzők

Zománcmívesség

Zománcmívesség Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.850 Ft
3.880 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Ötvös Nagy Ferenc
ISBN szám 9789638579515
Ismertető

Hazánkban közel száz éve jelent meg a zománcművészettel foglalkozó utolsó, színvonalas kiadvány. A szerző több évtizedes tapasztalatát összegezte könyvében, amely nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi könyvkiadás területén is hiányt pótol. A könyvből teljes mértékben megtanulhatók a szakma mesterfogásai. A történeti áttekintés mellett teljes alapossággal mutatja be a zománcozás folyamatát, kezdve a fém megmunkálásától a különböző zománctechnikákig. Segítséget nyújt ezek elsajátításában, bevezet már megvalósult alkotások készítési fázisaiba, ötleteket ad leendő művek kivitelezésére és nem utolsó sorban „szakmai” titkokat árul el.
Mindezek megértését 179 fotó, 174 ábra, 14 melléklet, pontos fogalmazás és áttekinthető szerkesztés segíti. Kedvcsinálóként a hazai zománcművészet legszebb alkotásainak művészi fotóiban gyönyörködhetünk.
A könyvet egyaránt ajánljuk a már kitanult és a leendő művészeknek, mestereknek, műkedvelőknek, a zománcozás iránt érdeklődőknek, a szép tárgyak és szép könyvek barátainak.

Ötvös Nagy Ferenc a Szolnok megyei Jászkiséren született. A hazai zománcművesség legkiemelkedőbb alkotója, az erdélyi sodronyzománc és az áttört zománc technikájának felélesztője. 1987 óta Kecskeméten alkot. Munkásságát számos díjjal ismerték el. Jelentősebb kiállításai: Szolnok, Moszkva, Coburg, Göppingen, Tokió, Jászapáti.

Termék címkék: Nem kapható, Ötvös Nagy Ferenc