983540352 983540352
Kiadás éve
Kötés típusa
Oldalszám
Szerzők

Történelem

Rendezés:
A 20. század második felének egyik legtöbbször hivatkozott évszáma: 1968. Tekinthetünk rá úgy, mint határkőre, a második világháború utáni időszak meghatározó esztendejére, amely felforgatta a világot, és fordulópontja lett a nyugati demokráciáknak. De a keleti blokk fordulópontjaként is nézhetjük: ez a prágai tavasz éve, a remény eltiprásáé… 1968 a lázadás és az erőszakhullám esztendeje is, amikor meggyilkolták Martin Luther Kinget és Robert Kennedyt. De ez az az év, amikor Magyarország kicsit fellélegzett, mintha a szabadság szele itt is felfrissítette volna a társadalmat: új filmek, új termékek jelentek meg, új gondolatok formálódtak, majd jött a feketeleves: Csehszlovákia lerohanása…
3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Margittai Gábor
A szerző a kisemmizett erdélyi nemesség és a kiforgatott kastélyok sorsát kutatja; ezeknek az embereknek ugyanis nemcsak az volt a bűne, hogy hagyománnyal, vagyonnal és eszmékkel bírtak, hanem az is, hogy magyarok voltak. Ebből a legmélyebb szórványlétből csak csoda folytán lehet felszínre kerülni. E csodáról szól ez a könyv.
3.950 Ft 3.160 Ft

Phil Casoar francia újságíró és Balázs Eszter magyar történész hús-vér embereken keresztül láttatja ’56 eseményeit, sorsok megidézése által emeli be az olvasót a történelembe. Kutatásuk alapjául a forradalom egyik emblematikus fényképe szolgált – céljuk az volt, hogy emberi arcot adjanak a történelemnek. 

5.995 Ft 4.796 Ft
Szerző: Gazdag László
​A brit Royal Society 2000-ben titkos szavazást tartott arról, hogy ki az elmúlt évezred három legnagyobb gondolkodója. Az eredmény: 1. Karl Marx, 2. Isaac Newton, 3. Albert Einstein. Sokakat meglephet a sorrend, ám ha belegondolunk, tagadhatatlan, hogy Marxnál erőteljesebben talán egyetlen gondolkodó sem „forgatta fel” a világot.
2.950 Ft 2.360 Ft

A megtörtént eseményeken alapuló regényes történet hátborzongatóan hiteles leírást ad a második világháború és az azt megelőző évek meghurcoltatásairól, a Rákosi-diktatúra mindent átszövő hálóiról és az ÁVH példátlanul kegyetlen kihallgatási metódusáról: a „hét nap, hét éjjel” módszerről.

3.950 Ft 3.160 Ft
Szerző: Margittai Gábor

A szardíniai Szamár-sziget egykor a szicíliai maffia börtönszigete volt, korábban terroristák és gyilkosok büntetőtelepe – száz éve katonáink pokla a Földközi-tenger paradicsomában. Margittai Gábor regényesen, mégis történelmi hűséggel mutatja be az első világháborús magyar hadifoglyok kálváriáját. 

A KÖNYV TRAILERE

3.950 Ft 3.160 Ft
Szerző: Molnár Judit
A magyar holokauszt 70. évfordulója alkalmából jelenik meg ez a hiánypótló kötet: „a magyar Eichmann”, Ferenczy László csendőr alezredes peranyaga bevezető tanulmánnyal, kiegészítő dokumentumokkal, fotókkal, térképekkel. A kötet nemcsak a szaktörténészeknek szól, hanem mindazoknak
3.750 Ft 3.000 Ft
Szerző: Charles FitzRoy
Üdvözöljük az Oszmán Birodalom egzotikus fővárosában 1750-ben! Paloták, mecsetek, kávéházak, fürdők, bazárok… A szórakoztató „útikönyv” olvasása közben észrevétlenül lopódzik be fejünkbe a kultúrtörténeti tudásanyag, a történelem „tapinthatóvá” válik.
3.950 Ft 2.765 Ft

A szerző az 1100 éves múltra visszatekintő Velencei Köztársaság bukása előtt két évvel járt az államban, így Tót-Váradi Kászonyi András egyike azon kevés magyar útikönyvírónak, aki szemtanúja volt Velence állami létének. A könyv történelmi értékét, érdekességét ez jelentősen emeli. Így a szerző nemcsak »ír« a Velence palotáit és sikátorait belengő történelemről, hanem az olvasót a város soha el nem tűnő dicsőségébe kalauzolja.

2.495 Ft 1.996 Ft

A kiváló brit történész az idegen éles szemű rálátásával és alapos tárgyi tudással foglalja össze a közép-európai nagyhatalom politikai manővereit, s rávilágít a soknemzetiségű Monarchia gazdaságának, politikájának, történelmének összefüggéseire. Taylor felismerései újdonságként hatnak ma is.

3.950 Ft 3.160 Ft

A brit történész provokatív fejtegetése a II. világháború okairól hatalmas vitát gerjesztett Nagy-Britanniában a könyv első megjelenésekor, 1960-ban. A szinte bombaként robbanó mű azóta számtalan kiadásban látott napvilágot – ám érvényességéből, következtetései igazságtartalmából mit sem veszített.

3.950 Ft 3.160 Ft

Virágvölgyi András kötete lényegre törően ismerteti a magyar történelem, kultúra és tudomány fontos tényeit a legkorábbi időktől egészen napjainkig. Könnyen áttekinthető időszalagjai és illusztrációinak bősége révén ideális felkészítő anyag iskolásoknak, s érdekes olvasmány az érdeklődő felnőtteknek.

 

3.375 Ft 2.700 Ft

A jogász végzettségű szerző érdeklődésének középpontjában a középkori történelem, azon belül a Velencei Köztársaság áll. Könyve a politikai hatalom velencei kiépüléséről szól. A színes képekkel illusztrált kötetben lebilincselő tudással idézi fel azt a történelmi időszakot, melyet Velence fénykorának tekintünk, s melynek során a város követendő mintává lett.

1.850 Ft 1.480 Ft
Szerző: H. Haraszti Éva

A szerző a II. világháború végétől követi nyomon a két ország történelmét bő fél évtizeden át. Nem foglal állást a fejlődés egyik útja mellett sem, nem erőlteti nézeteit és gondolatait az olvasókra. Tényeket közlő műve alapján mindenki maga formálhat véleményt hazánk és a világ vezető hatalmának számító szigetország közelmúltjáról.

1.750 Ft 1.400 Ft

A történészek viszonylag egységesen elítélik Velencét azért, mert szerintük a tengeri kereskedőállam bírta rá – haszonszerzés céljából – a keresztes hadat arra, hogy a vitatott negyedik keresztes hadjárat során elfoglalja, kirabolja és felgyújtsa a Bizánci Birodalom fővárosát, Konstantinápolyt. E könyv egyfajta védőbeszéd a középkor legnagyobb befolyással bíró tengeri hatalma mellett.

2.980 Ft 2.384 Ft