983540352 983540352
Szerzők

Tárgyak

Tárgyak Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.990 Ft
1.592 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Gerőcs Péter
ISBN szám 9789632443546
Ismertető

Gerőcs Péter a fiatal prózaíró nemzedék egyik legfontosabb képviselője, a formanyelvi kísérletezés, a történeti és jelenkori irodalmi hagyomány alapos ismerete és az arra való reflexió teszik összetéveszthetetlenné stílusát, világképét. Első önálló kötete, a Zombor és a világ 2009-ben jelent meg, igen kedvezően fogadta a kritika, 2012-ben az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján ezzel a könyvvel képviselte hazánkat.

A Tárgyak az azóta született novellákból készült válogatás, melynek szövegei az emlékezet és a hagyomány kérdéseivel játszanak, többek között az olvasó megtévesztéséig hiteles, virtuóz Márton- és Mészöly-imitációkkal.

A kötet első része irodalmi krimi: az elbeszélő egy irodalomtörténész lakásában járva egy titokzatos kéziratra bukkan. A kéziratlapok két szöveget őriznek: színükön az egyiket, fonákjukon a másikat. Miután az elbeszélő, aki voltaképpen egy irodalmi nyomolvasó, közreadja a szövegeket, némi elemzésbe bocsátkozik. Kideríti, hogy az egyik szöveg Mészöly Miklóshoz, a másik pedig Márton Lászlóhoz tartozik, noha egyik szöveget sem látták el szignóval.

A kötet második fele a „Saját tárgyak” címet viseli. Ezek a szerző elmúlt 3 évben megjelent novelláinak válogatása. De nem csak válogatásról van szó. A talált szövegek közreadásában rejlő múltkutatás iránti vágy átöröklődik a Saját tárgyak novelláiba is: olykor úgy, mint az emlékezet lehetetlensége, máskor mint memóriazavar, vagy az emlékek útvesztőiben való eltévelyedés, netán a felejtés lehetetlensége.

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

 

Kritikák, interjúk

Az ekultura.hu ajánlója

Hasonló termékek

Termék címkék: Gerőcs Péter