983540352 983540352
Kiadás éve
Oldalszám
Szerzők

Henri Stierlin

Henri Stierlin művészet- és építészettörténész, számos művészeti könyv szerzője, újságíró, fényképész, kiadó, a svájci francia nyelvű rádió és televízió producere és rendezője, aki önmagát a nagy civilizációk összehasonlító történészének nevezi. Célja, hogy a tereket és a bennük lévő építményeket oly módon tanulmányozza, mellyel új jelentést adhat nekik. Ennek érdekében folyamatosan igénybe veszi a légi felvételeket, melyeket a megismerés eszközének tekint, mivel alátámaszthatják a különböző témákra vonatkozó értelmezéseit.

Rendezés:
Szerző: Henri Stierlin

A kötet világ körüli útra invitál, amelynek során megtudhatjuk, hogyan fejlődött, milyen újításokkal gazdagodott a katonai építészet az őskortól a XX. századig. Olvashatunk az írországi, kelta kori Dùn Aengus erődről, a kínai nagy falról, a közép-keleti Aleppó citadellájáról, több középkori európai várról, az inka birodalom Sacsahuamán erődjéről, valamint a z Alcatraz börtönerődjéről is.

7.950 Ft 6.360 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A bravúros építészeti alkotásokat bemutató kötet a modern kor építményeit ismerteti páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Az épületek között találhatók többek között érdekes múzeumok, lélegzetelállító felhőkarcolók, monumentális hidak, fényűző szállodák valamint csodálatos vallási épületek is.

7.950 Ft 6.360 Ft
Szerző: Henri Stierlin

Sorozatunk első kötete a világ legősibb műemlékeit mutatja be ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Legyen ön is e csodálatos utazás részese, mely a több ezer éves mnajdrai küklopsztemplomtól – a Föld leggyönyörűbb tájain át – a perui Machu Picchuhoz vezet.

6.949 Ft 5.559 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A sorozat ezen kötete az emberi hit által emelt építészeti remekművek megismerésére invitál ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. A szíriai Szent Simeon-emléktemplomtól a szamarrai nagymecseten át a brasíliai Notre Dame-ig ívelő utazás nemcsak átszeli az egész földgolyót, de egyúttal bepillantást enged különböző korok különböző kultúráiba is.

6.950 Ft 5.560 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A népszerű sorozat harmadik kötete a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon látható csodálatos légi felvételek segítségével mutatja be a történelem legszebb palotáit, kastélyait és villáit: az ókori Villa Hadrianától a Bruneiben 1984-ben emelt Istana Nurul Imanig tart térben és időben ez a rendkívüli utazás, melynek egyik állomása a fertődi Esterházy-kastély.

6.950 Ft 5.560 Ft