983540352 983540352
Szerzők

Kommunikáció mintákkal - Jelek és szimbólumok

Kommunikáció mintákkal - Jelek és szimbólumok Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.995 Ft
3.996 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Mark Hampshire–Keith Stephenson
ISBN szám 9789632440705
Ismertető

A könyv a világ legismertebb grafikai ábráinak – a jeleknek és szimbólumoknak – jelentését és eredetét kutatja; áttekinti a különböző korokból származó jelképeket a prehisztorikus barlangrajzoktól a jelenkori graffitikig.

A négy fejezetre bontott gyűjtemény az emberiség első kommunikációs kísérleteit megtestesítő, ősi jelek vizsgálatával kezdődik. A második fejezet a csoporthoz tartozás és az identitás szimbólumait tanulmányozza – megismerhetjük a vallási és politikai hovatartozás, valamint a kulturális és személyes identitás jelképeit.
A kötet témakörök és hangulatok szerinti csoportosításban is bemutatja e kommunikációs eszközöket: a háború és a béke, a tudomány és a világűr, a sport valamint az ételek és italok jelképei is elénk tárulnak. Végül hétköznapjaink funkcionális, információhordozó jelei zárják a sort, betekintést nyerhetünk többek között a hangjegyírás, az útbaigazítás, a jelnyelv, illetve az egészség és biztonság témakörének szimbólumaiba.
A képekben bővelkedő Jelek és szimbólumok izgalmas olvasmány, de emellett a kreatív ötletek páratlan forrása is a művészet, építészet, kommunikációs design vagy a kortárs nyomdászat különböző megoldásaiból ihletet meríteni szándékozó designerek számára.

A Kommunikáció mintákkal című sorozatunk eddig megjelent kötete:
Kockák, négyzetek és rácsok

Termék címkék: Keith Stephenso, Mark Hampshire