983540352 983540352
Kiadás éve
Oldalszám
Szerzők

Gärtner-Kertész Tibor

Gärtner-Kertész Tibor 1944-ben született. 1968-ban szerzett angol–magyar szakos bölcsészdiplomát. Tanított az Eötvös Kollégium keretén belül, a Külkereskedelmi Főiskolán, a Budapesti Műszaki Egyetemen, az Indiana Universityn (USA). Sokfelé megfordult a világban – többek közt Ausztráliában, Új-Zélandon, a csendes-óceáni szigetvilágban, Botswanában, Japánban, Vietnamban… 2004-ig a szinkrontolmácsok szövetségének (KTSZSZ) alapító elnöki tisztjét töltötte be. 2003-ban felkérést kapott az Európai Bizottság Konferencia és Tolmács Szolgálatától (SCIC), hogy segítsen megszervezni a brüsszeli magyar tolmácsstábot. 2006-ig ez ügyben Brüsszelben tevékenykedett.

Fordításai, műfordításai: Peters-Waterman: A siker nyomában; Sidney Alexander: Michelangelo; Csáth Géza-novellák angolra fordítása.

Rendezés:

A százados úr csendes, jó humorú ember volt, aki alig foglalkozott politikával. Mi vehette rá ezt a kedélyes polgárt, hogy a házában egy zászlóalj felszereléséhez elegendő hadiarzenált rejtegessen? A könyvben családi emlékek, kordokumentumok elevenítik fel az antant korszakát.

2.950 Ft 2.360 Ft