983540352 983540352
Szerzők

Emelt szintű és középszintű írásbeli érettségi feladatsorok biológiából

Emelt szintű és középszintű írásbeli érettségi feladatsorok biológiából Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.250 Ft
1.800 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Szerényi Gábor
ISBN szám 9789639534186
Ismertető

2005-ben lépett életbe valamennyi tárgyból az új, kétszintű érettségi vizsgarendszer. Az emelt szintű és a középszintű írásbeli érettségi vizsga biológiából nemcsak követelményeiben, hanem tartalmilag és szerkezetileg is újat jelent az évtizedek alatt megszokotthoz képest.
Tartalmát tekintve a leglényegesebb változás, hogy a tantervi követelményekben megfogalmazott biológiai ismeretek számonkérésén túl hangsúlyozott szerepet kap azok alkalmazása, a mindennapos életünkkel való kapcsolata, különös tekintettel az ember egészségére és a környezetvédelemre.
Szerkezetére jellemző, hogy – új köntösben ugyan, de – megőrzött számos jól bevált és sikerrel alkalmazott korábbi tesztfeladattípust, mellettük azonban a számonkérés új formái is megjelentek: szerepelhetnek nyílt végű kérdések, sőt évtizedes álmaiból felébredt az irányított esszé is, mint feladattípus.
Ez a gyűjtemény az Országos Közoktatási értékelési és Vizsgaközpont elsőként közzétett minta feladatlapja alapján készült, tíz emelt szintű és tíz középszintű feladatsorból áll, részletesen kidolgozott javítási útmutatóval.

Termék címkék: Nem rendelhető, Szerényi Gábor