Kedves Látogatónk!
Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmazunk, személyes adatait pedig az Adatkezelési Tájékoztató szerint kezeljük.
A honlap további böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához és személyes adatainak az Adatkezelési Tájékoztató alapján történő kezeléséhez.

Elfogadom és bezárom
Termékek Menü

könyv paraméterei

 

Bakancslista - Sör - 1000 kaland, pub, főzde és sörfesztivál

Ár:
7.990 Ft
6.791 Ft
Kedvezmény: 15%
Szerző: Justin Kennedy
ISBN 9789635090846
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Bakancslista: SÖR izgalmas utazásra invitál, melynek során ellátogatunk a világ legismertebb sörfőzdéibe, bárjaiba, sörözőibe, sörmúzeumaiba és más sörös úti célokra. A kötet méltóképpen ünnepli meg a világ legszuperebb söreit, így minden sörrajongó könyvtárában ott a helye.

A kötet remek ötletekkel szolgál, ha akár csak egy esti sörözésre, egy hétvégi kiruccanásra vagy egy hosszabb nyaralásra vágyunk. Ebből a kiváló útmutatóból számtalan sörfőzdét megismerhetünk – akadnak közöttük apró és üzemi méretű vállalkozások, továbbá régi és vadiúj helyek is. Megtudhatjuk, melyek állnak nyitva a látogatók előtt, hol kóstolhatjuk meg a helyi finomságokat és hogy az egyes sörfőző mesterek hogyan közelítik meg a sörfőzés művészetét, így bepillantást nyerhetünk abba, mi teszi e nedűket igazán különlegessé.

A kötet a sörszcéna mélyére ásva nagyszerű tippeket ad ahhoz, hogy nekivághassunk feltérképezni a világ legérdekesebb sörös úti céljait: az USA nyugati partján sorakozó modern sörözőket; a hangulatos angol pubokat; az olyan ikonikus főzdéket, mint például a San Franciscó-i Anchor Steam és az eredeti cseh Pilsner; a nyüzsgő sörfesztiválokat a finnországi vízi fesztiváltól a denveri Great American Beerig; és sok-sok további helyszínt, például a német sörkerteket és a dublini sörtúrákat, melyek során James Joyce kedvenc pubjában is bedobhatunk egy korsóval.

A lenyűgöző fényképekkel illusztrált könyvből minden információt és praktikus tanácsot megkaphatunk, amire a világ legjobb és legszokatlanabb sörös élményeinek méltányolásához szükségünk lesz.

 

A szerzőkről:

JUSTIN KENNEDY szabadúszó író, újságíró, gasztro-tanácsadó, Brooklynban (New York) él. A Virginia délnyugati részén született szerző írásait számos újság és magazin publikálta már – többek között a Lucky Peach, a Saveur, a Bloomberg, a Tasting Table és a New York Post. Az írás mellett Kennedynek a Heritage Radio Network adón saját műsora van (Beer Sessions Radio), továbbá a Steal This Beer podcast is az ő nevéhez fűződik. Első kötete a 2017-ben megjelent The Scratch & Sniff Guide to Beer volt.

TOMME ARTHUR a világ egyik legkiválóbb sörfőző mestere. Tomme karrierje 1996-ban kezdődött szülővárosában, San Diegóban, a The Hangover Breweryben, ahol rögvest egyértelművé vált az ízes sörök iránti rajongása. Hamarosan a Solana Beachen található Pizza Port sörfőző mestere, majd ügyvezetője lett. Azóta Tomme és a Port Brewing számos díjat nyert, a 2008-as nemzetközi sörkupán pedig megkapta „A világ legjobb kis főzdéje” címet is.

Hogyan használjuk a könyvet?

A könyvben szereplő élményeket a világ különböző térségei szerint csoportosítottuk, a fejezeteken belül pedig országok, illetve az USA és Kanada esetében tagállamok, tartományok és területek alapján következnek egymás után. Ha egy-egy konkrét főzdét szeretnél megtalálni, akkor lapozz a név- és tárgymutatóhoz.