983540352 983540352
Szerzők

A kehelyhozó

A kehelyhozó Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.750 Ft
3.000 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Kovács Ákos
ISBN szám 9789632446851
Ismertető
A Gyémántmenedék, a fényváró egyház szíve, az új főpap beiktatása után négy éven keresztül a nyugalom szigeteként hirdeti a szent könyv, Az Áradás Krónikája igéit. Az egyház közelgő ünnepét azonban olyan események árnyékolják be, melyek messze űzik még a békesség látszatát is.
A Gyémántmenedék alagsori laboratóriuma előtt meghal egy tudós. A biztonsági szándékletapogató berendezés csak a haldokló utolsó, baljóslatú gondolatát rögzíti. Ezt követően az ünnepség elsőszámú látványossága, a Két porszem a végtelen úton esküvő előkészületei vérfürdőbe torkollnak. A kíméletlen támadásról készült felvétel elemzése megdöbbentő eredménnyel zárul; a rögtönzött nyomozás szálai a Ganümédészre és a Tethysre vezetnek.
Trey Zenronio, az egyház főpapja habozás nélkül két kis csapatot szervez a távoli holdakra. Az egyik élén maga indul el, hogy felfedje a rejtőzködő támadókat, akik nemcsak a pozícióját, de az életét is veszélyeztetik. A kissé hevenyészetten összeállított csapatok tagjai között nincs hivatásos nyomozó, sem képzett ügynök, sem harcedzett kommandós. Önmagukban szinte semmi esélyük a sikerre, ám titkos fegyverrel a tarsolyukban kelnek útra: egy-egy útmutató őrangyal támogatja az előrehaladásukat.
Ahogy a különítmények az őrangyalaik irányításával végső céljuk felé közelednek, úgy szaporodik a nyugtalanító kérdések száma: A jövőbelátó lények szándékaik szerint csak előrejelzik, avagy a háttérben alakítják is az emberek jövőjét? Valóban a védenceiket segítik, netán a saját céljaik elérésére használják fel őket? Hol van a tudomány határa, és hol kezdődik az őrületé? Hatással van-e az apró ember élete és halála a hatalmas Galaxis jövőjére?
A kehelyhozó című fantasztikus regény annak Az Áradás Krónikája című könyvnek az önállóan, előzmények nélkül is olvasható folytatása, amely 2014-ben elnyerte a magyar sci-fi regények számára kiírt Zsoldos Péter-díjat.

Kapcsolódó termékek

Szerző: Kovács Ákos
2.750 Ft 2.200 Ft
Szerző: Kovács Ákos
2.950 Ft 2.360 Ft

Hasonló termékek

Szerző: Kovács Ákos
2.950 Ft 2.360 Ft
Szerző: Kovács Ákos
2.750 Ft 2.200 Ft
Szerző: Erdész Róbert
3.750 Ft 3.000 Ft
Termék címkék: Kovács Ákos