983540352 983540352
Szerzők

A 2008-as hitelválság és következményei – A pénzügyi piacok új paradigmája (2. kiadás)

A 2008-as hitelválság és következményei – A pénzügyi piacok új paradigmája (2. kiadás) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.490 Ft
1.992 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Soros György
ISBN szám 9789632440897
Ismertető

„A legsúlyosabb pénzügyi válságot éljük át az 1930-as évek óta” – írja Soros György a világ pénzügyi központjain végigsöprő recesszióról.

A legendás pénzügyi szakember a hatalmas gazdasági káosz kellős közepén a válság gyökereinek felkutatására és a várható következmények felmérésére vállalkozik. Soros György páratlan szakmai tapasztalattal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy az egyes piaci szereplők és intézmények hogyan kezelik a globális gazdaság fellendülés- és hanyatlásciklusait. A mostani válságot is ebben a kontextusban mutatja be.

Könyvében megállapítja, hogy téves és félrevezető a jelenleg uralkodó nézet, miszerint a piacok egyensúlyi helyzetre törekednek, tehát bármiféle deviancia a véletlen műve. Úgy véli, csak a piacok tényleges működésén alapuló, új paradigmarendszerrel kerülhető el a nagyobb katasztrófa és a gazdaság összeomlása. Lényegre törő írásában gyakorlati és filozófiai megközelítéseket egymásba fűzve felbecsülhetetlen adalékkal szolgál a hitelválság megértéséhez, és segít felmérni a várható következményeket az Egyesült Államokra, illetve a globális gazdaságra nézve.

Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehozója. Sikeres szakíróként is számon tartják, munkái közé tartozik többek között A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora. Budapesten született, jelenleg New Yorkban él.

Kritikák, interjúk

A biztositas.hu cikke a könyvről

A beol.hu könyvajánlója

Termék címkék: Híres Magyar Írók, Soros György