983540352 983540352
Szerzők

Türelem (naplóregény)

Türelem (naplóregény) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.750 Ft
2.200 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Morvai Elvira
ISBN szám 9789632441368
Ismertető

A naplóregény lapjain egy házasság válságos időszakába pillanthatunk be. Csalás, megcsalás, kihasználás, a másik vágyainak semmibevétele – mi minden okozhatja egy fiatal pár kapcsolatának megromlását és elidegenedésüket? S van-e kiút a válságból, vagy feltétlenül a válás lehet az egyetlen megoldás?

Ki tudja, hogy miből miért lesz az, ami; hogy kiből miért lesz az, aki. Hogy miért változunk, és miért változtatunk az életünkön sokszor akkor is, ha jó; minek kell történnie ahhoz, hogy aztán megbánjunk, és vissza akarjunk csinálni mindent; és főleg: mi van, ha mi nem változunk, csak az, aki mellettünk él. Morvai Elvira naplóregénye egy házasság sorsfordító epizódját meséli el. Egy év történései követhetők nyomon a férj, illetve a feleség naplói alapján. Hogy miért lesz valaki hűtlen, és kaphat-e feloldozást; ő fel tudja-e oldozni magát; hogyan viseli a kudarcot a megcsalt fél, és hogyan a „csaló”, mit várnak egymástól, és mit önmaguktól; vajon mi vezetett idáig, és van-e kiőt a kialakult helyzetből; kötelességük-e megmenteni a kapcsolatukat, ha gyermekeik vannak? Ezt ők sem tudhatják. De azért próbálkoznak, egy éven át, szakadatlanul, türelmesen.
A történetnek semmilyen valóságalapja nincs, a könyv szereplői kitalált személyek, a cselekmény a képzelet szüleménye.

Morvai Elvira így vall magáról:
„Amikor írok, nem tapasztalatokból építkezem, és nem is megtörtént eseményekből merítek; egy könyv elolvasása után úgyis vissza kell röppennünk az illúzió és a fantázia világából a saját valóságainkba. A történetbeli realizmus ábrázolása és a jelenségek lélektani megközelítése egyaránt fontos számomra, de a cselekményt mindig úgy választom meg, hogy nagyon távol álljon tőlem és a saját valóságomtól.”

Hasonló termékek

Szerző: Ördögh Ottó
2.200 Ft 1.760 Ft
Szerző: Margitay Zsolt
2.450 Ft 1.960 Ft
Termék címkék: Morvai Elvira