983540352 983540352
Szerzők

Tényvisszaverődések

Tényvisszaverődések Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.500 Ft
2.800 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Vargha Mihály
ISBN szám 9789632443140
Ismertető

A kötet Vargha Mihály, a hazai építészeti közgondolkodásra nagy hatást gyakorló újságíró-szerkesztő több mint negyven írását – kritikáit, publicisztikáit, történeti tárgyú tanulmányait – gyűjti egybe. Mégsem pusztán szövegválogatásról van szó: a könyv lapjain feltárul Vargha Mihály személyiségének kevésbé közéleti, inkább a benső élettel kapcsolatos, de szakmai tevékenységéhez mégis ezer szállal kötődő aspektusa is. Rajzai, szobrocskái, fotói, kézírással feljegyzett gondolatai, versidézetei egy filozofikus, kontemplatív, az élet – és benne az építészet – rejtett összefüggéseiben elmerülő, egyszersmind játékos világot tárnak a szemlélő elé.

 

VARGHA MIHÁLY (1952–2010) építész, építészeti újságíró-szerkesztő, színháztechnikai konzulens a Budapesti Műszaki egyetem építészmérnöki karán végezte tanulmányait. Az 1980-as években színházi műszaki referensként, valamint a Színháztechnikai Fórum című folyóirat szerkesztőjeként dolgozott, 1986-tól 1995-ig a Magyar építőművészet című folyóirat munkatársa, majd 1997-től 2000-ig főszerkesztője volt. Ugyanezen évtől a www.epiteszforum.hu című internetes portál főszerkesztőjeként folytatta tevékenységét.

Mindemellett rendszeresen publikált az Élet és Irodalom, a Színpad és a Budapest című lapokban.

Számos jelentős hazai és külföldi építészeti kiállítás fűződik nevéhez, és öt alkalommal vállalta a prágai Quadriennále szcenográfiai világkiállítás építészeti szekciója magyar tárlatának kurátori feladatait. 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági érdemrend lovagkeresztjét és a Molnár Péter Emlékdíjat az építészeti kultúra magas szintű terjesztéséért.

Hasonló termékek

Termék címkék: Vargha Mihály