983540352 983540352
Szerzők

Művelődéstörténet

Rendezés:
Szerző: Charles FitzRoy

Üdvözöljük Firenzében az úr 1490. esztendejében! A reneszánsz bölcsőjében megcsodálhatjuk a varázslatos műemlékeket, megismerhetjük a város ősi szokásait és megismerkedhetünk azokkal a bankár családokkal és kereskedőkkel, akik gazdaggá tették a várost, valamint azokkal a zseniális művészekkel, akiknek köszönhetően ma Firenze a világ egyik legérdekesebb városa.

3.850 Ft 3.080 Ft

A 30 nyelven, összesen több mint 3 millió példányban elkelt bestseller újra átdolgozott kiadása. Lebilincselően érdekes, színes, iránymutató, olvasmányos, ösztönző és állásfoglalásra késztető mű, mely előzetes ismeretek nélkül is nagyszerűen használható.

7.450 Ft 5.960 Ft

A történelmi ismeretektől a kultúrális örökségig, a művészeti, a tudományos és a sportélet kiemelkedő pillanataitól a zenekultúráig mindent átfog e színes kötet. A több mint 1000 képpel illusztrált gazdag útmutatóban minden főbb érdekesség megtalálható rólunk, magyarokról.

4.995 Ft 3.996 Ft
Szerző: Charles FitzRoy
Üdvözöljük az Oszmán Birodalom egzotikus fővárosában 1750-ben! Paloták, mecsetek, kávéházak, fürdők, bazárok… A szórakoztató „útikönyv” olvasása közben észrevétlenül lopódzik be fejünkbe a kultúrtörténeti tudásanyag, a történelem „tapinthatóvá” válik.
3.950 Ft 3.160 Ft
Szerző: Diana Newall

A Scolar Art-sorozat e kötete hasznos kézikönyv a művészettörténet szerelmeseinek. Több mint 200 remekmű reprodukciójának segítségével összefoglalja a festészet műfajainak történetét, és a műalkotások értelmezését megkönnyítő gondolatokat és szempontokat ismertet.

3.900 Ft 3.120 Ft
Szerző: Bajnai László

Ha kíváncsi az összetett városfejlesztési projektek előkészítésének, megvalósításának részleteire és összefüggéseire, akkor érdemes ezt a könyvet elolvasnia. Ha akcióterületek fejlesztésének, rehabilitációjának előkészítésével, végrehajtásával vagy irányításával foglalkozik, és szeretné, hogy a közszféra ráfordításai a lehető legnagyobb hatásfokkal hasznosuljanak, akkor az Ön számára ez egy használható könyv.

4.950 Ft 3.960 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A kötet világ körüli útra invitál, amelynek során megtudhatjuk, hogyan fejlő˜dött, milyen újításokkal gazdagodott a katonai építészet az ő˜skortól a XX. századig. Olvashatunk az írországi, kelta kori Dùn Aengus erő˜drő˜l, a kínai nagy falról, a közép-keleti Aleppó citadellájáról, több középkori európai várról, az inka birodalom Sacsahuamán erő˜djérő˜l, valamint a z Alcatraz börtönerő˜djérő˜l is.

7.950 Ft 6.360 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A bravúros építészeti alkotásokat bemutató kötet a modern kor építményeit ismerteti páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Az épületek között találhatók többek között érdekes múzeumok, lélegzetelállító felhő˜karcolók, monumentális hidak, fényűző˜ szállodák valamint csodálatos vallási épületek is.

7.950 Ft 6.360 Ft

Az olvasó nőket ábrázoló képek különleges szépséggel, bájjal és kifejezőkészséggel rendelkeznek. A rövid kísérőszövegek elmondják, hogy miért vagy mit olvasnak. Megismerhetjük egy-egy kép megszületésének társadalmi-művészi hátterét. A kötetet Bellák Gábor művészettörténész szövege egészíti ki az olvasó nőket ábrázoló leghíresebb magyar képzőművészeti alkotásokról.

5.995 Ft 4.796 Ft

Philip Matyszak szórakoztató útikönyvéből minden hasznos információt megtudhatunk, ami egy időutazáshoz szükséges az ókori Rómába. Készüljünk fel a kalandokra: a Kr. u. 200 körüli évekbe utazunk! Csupán a képzelőerőnkre és egy fogkefére lesz szükségünk. A kötet közel ötven illusztrációja között 11 színes ábrázolás található.

3.950 Ft 3.160 Ft

A Scolar Art-sorozat első˜ kötete útmutatóként szolgál az építészeti stílustörténet és -fejlő˜dés megfejtéséhez és értelmezéséhez. A bő˜séges magyarázó szöveggel kísért grafikák szemléletesen mutatják be az épületek egészének és részleteinek titkait. A könnyen kezelhető˜ kézikönyv „kötelező˜” olvasmány mindenkinek, aki szereti az építészetet.

3.300 Ft 2.640 Ft

Az Antik Athén napi öt drachmából 72 kép és 14 színes melléklet segítségével elkalauzol bennünket a zsibongó városból a Parthenón csöndes fellegvárába, miközben minden csodáját megidézi a városnak. Abba a korba varázsolja az olvasó-kalandort, amikor a nyugati kultúrát megalapozó tárgyi emlékek és szellemi alkotások még olyan frissek voltak, mint a virágkoszorú Athéné oltárán.

3.500 Ft 2.800 Ft

Összeállításunkban hatvannégy híres magyar írót, költőt, képzőművészt, politikust, zenészt, színészt és tudóst fogunk „vallatóra”, hogy a ránk maradt tárgyi emlékek, levéltári dokumentumok bemutatásával rekonstruáljuk személyiségüket a maga teljességében, mindennapjaik menetében.

4.950 Ft
Szerző: Margittai Gábor

Sok ezer kilométerre a Kárpát-medencétő˜l, Törökország, Kazakisztán, Egyiptom és Franciaország területén élnek olyan népcsoportok, akik évszázadok óta töretlenül hiszik, hogy ő˜sapáik egykor Magyarország területérő˜l származtak el, illetve a magyarsággal rokonságban állnak. A szerző˜ két évet szánt arra, hogy felkeresse az „ő˜shazájuktól”, saját kultúrájuktól elszakadt népmaradékokat.

2.950 Ft 2.360 Ft
Szerző: Richard Tames

Ez az érdekfeszítő és letehetetlen útikönyv a XVI. század utolsó éveinek Londonjával ismertet meg. A szerző Tudor-kori írók, pamfletek, levelek, térképek, végrendeletek és bírósági iratok alapján, a beavatott szemével mutatja be Erzsébet királynő és Shakespeare Londonját.

3.850 Ft 3.080 Ft
Szerző: Margittai Gábor

Sok ezer kilométerre a Kárpát-medencétő˜l, Törökország, Kazakisztán, Egyiptom és Franciaország területén élnek olyan népcsoportok, akik évszázadok óta töretlenül hiszik, hogy ő˜sapáik egykor Magyarország területérő˜l származtak el, illetve a magyarsággal rokonságban állnak. A szerző˜ két évet szánt arra, hogy felkeresse az „ő˜shazájuktól”, saját kultúrájuktól elszakadt népmaradékokat.

2.750 Ft 2.200 Ft

Emlékezetes pillanatok, feledhetetlen győzelmek elevenednek meg a magyar sporttörténet legizgalmasabb krónikájában. A fotókkal gazdagon illusztrált, különleges kötetben Csiffáry Gabriella a magyar sportélet kiemelkedő alakjait mutatja be megkapó önvallomásaikon keresztül. Ahány sportoló, annyiféle világnézet és sors tárul fel előttünk.

3.995 Ft 3.196 Ft
Szerző: Margittai Gábor

Margittai Gábor Külső magyarok című riportkötetei egyedülálló vállalkozások: a szórványkutató újságíró a harmadik évezred első évtizedében bejárta a Magyarországtól elszakított magyarlakta „végeket”. A Trianoni menyecske, a második nagy „körutazás” 2005-től napjainkig mutatja be örökségünket riportokban, interjúkban, útirajzokban és esszékben, illetve táj-, műemlék- és szociofotók által.

3.690 Ft 2.952 Ft
Szerző: Illés Andrea

A több mint 300 színes fotóval illusztrált album hazánk világörökségi védelmet nyert értékei mellett a várományosi listán szereplő˜ tételeket is bemutatja. A szerző˜ színes, olvasmányos stílusban meséli el az egyes helyszínek múltját és jelenét, többször idézve irodalmunk legkiválóbbjait.

4.975 Ft 3.980 Ft
Szerző: Illés Andrea

This impressive, lavishly illustrated book introduces readers to the World Heritage sites of Hungary, along with sites that may be awarded UNESCO protection in the near future.

5.995 Ft 4.796 Ft
Szerző: Margittai Gábor

Margittai Gábor Külső magyarok – Utazás a végeken című kötete először 2005-ben jelent meg. A könyv példátlan sikere indokolta, hogy 2011-ben megújult formában, kibővítve, színes és fekete-fehér fotókkal, térképekkel gazdagon illusztrálva újból megjelenjék a szórvány lét krónikája.

3.950 Ft 3.160 Ft
Szerző: Donald P. Ryan

Utazzunk a fáraók földjére! Hajózzunk fel a Níluson, látogassuk meg Memphiszt és Thébát! élvezzük a sört, a lótuszbort, és gyönyörködjünk a táncoslányokban! Nézzünk be egy balzsamozóműhelybe, hallgassuk meg, milyen jövőt jósol nekünk egy bika, és látogassunk el a luxori és karnaki ünnepségekre.

3.950 Ft 3.160 Ft

Virágvölgyi András kötete lényegre törően ismerteti a magyar történelem, kultúra és tudomány fontos tényeit a legkorábbi időktől egészen napjainkig. Könnyen áttekinthető időszalagjai és illusztrációinak bősége révén ideális felkészítő anyag iskolásoknak, s érdekes olvasmány az érdeklődő felnőtteknek.

 

3.375 Ft 506 Ft
Szerző: Ildefonso Cerdá

A modern urbanisztika az urbanizáció általános elméletének kidolgozásával született meg. A Teoría megkerülhetetlen mű, az urbanisztika alapköve. Magában hordozza és előrevetíti a XX. század vívmányait.

 

5.995 Ft 1.199 Ft
Szerző: H. Haraszti Éva

A történelmi munkáiról ismert szerző a teljesség igénye nélkül nyújt bepillantást a brit társadalom legkülönbözőbb rétegeinek világába, egyszerre ragadva meg a legjellemzőbb és legérdekesebb momentumokat. Vibrálóan eleven képet alkot a hétköznapok Angliájáról, melyben az objektív és a szubjektív nézőpont egyaránt érvényesül.

1.750 Ft 1.400 Ft
Szerző: Illés Andrea

Az album hazánk világörökségi védelmet nyert értékei mellett a várományosi listán szereplő˜ tételeket is bemutatja. A szerző˜ színes, olvasmányos stílusban meséli el az egyes helyszínek mőltját és jelenét, többször idézve irodalmunk legkiválóbbjait. A gazdag képanyag javát neves fotósok kifejezetten e könyv számára készítették.

4.975 Ft 3.980 Ft
Szerző: Kovács Róbert

A szerző Maliba, Iránba és Burmába kalauzolja el az olvasót. „A száznál is több kisebb-nagyobb omlatag sztúpa vagy pagoda egy lankás domboldalon áll, mögötte a kéklő hegyek természet alkotta pompás kulisszája. A terület csak annyira ápolt, hogy az idelátogatónak megmaradjon az időtlen szépség szelíd romantikája, és megérezzen valamit abból az áhítatból, mely mind a mai napig erőt ad az itt élő embereknek.”

2.500 Ft 2.000 Ft
Szerző: Molnár Miklós

A sajátos megoldású albumban Magyarország közismert, kiemelkedő munkásságú személyiségei – korunk művészei, tudósai, sportolói – magyar és angol nyelvű életrajzuk kíséretében, plasztikusan, térhatásúan jelennek meg előttünk, mint ahogyan két szemmel látnánk őket a valóságban.

4.450 Ft 3.560 Ft
Szerző: Henri Stierlin

Sorozatunk első kötete a világ legősibb műemlékeit mutatja be ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Legyen ön is e csodálatos utazás részese, mely a több ezer éves mnajdrai küklopsztemplomtól – a Föld leggyönyörűbb tájain át – a perui Machu Picchuhoz vezet.

6.949 Ft 5.560 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A sorozat ezen kötete az emberi hit által emelt építészeti remekművek megismerésére invitál ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. A szíriai Szent Simeon-emléktemplomtól a szamarrai nagymecseten át a brasíliai Notre Dame-ig ívelő utazás nemcsak átszeli az egész földgolyót, de egyúttal bepillantást enged különböző korok különböző kultúráiba is.

6.950 Ft 5.560 Ft
Szerző: Simon Houpt

Könyvünk egy olyan csodálatos galériába kalauzolja az olvasót, amely sohasem létezett. Simon Houpt egyedülálló módon meséli el e galéria gyűjteményének történetét, és bemutatja azokat, akiknek valamilyen módon közük volt a műkincsek eltulajdonításához. Ez az érdekfeszítő˜ könyv egyúttal az ellopott műkincsek visszaszerzésén fáradozó szakemberek munkájának elismeréséül is szolgál.

3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A népszerű sorozat harmadik kötete a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon látható csodálatos légi felvételek segítségével mutatja be a történelem legszebb palotáit, kastélyait és villáit: az ókori Villa Hadrianától a Bruneiben 1984-ben emelt Istana Nurul Imanig tart térben és időben ez a rendkívüli utazás, melynek egyik állomása a fertődi Esterházy-kastély.

6.950 Ft 5.560 Ft