983540352 983540352
Szerzők

Mozgásban

Mozgásban Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.995 Ft
3.196 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Kinsey&Harrison
ISBN szám 9789632440019
Ismertető

A könyv öt fejezetébő˜l megismerhetjük a közúti, a vízi, a vasúti és a légi közlekedés, valamint az űrhajózás fejlő˜dési állomásait. A fejezeteken belül katalógusszerűen olvashatunk a különféle gépekrő˜l és járművekrő˜l. A leírásokból megismerhetjük a járművek rövid történetét, a keretes részek pedig összefoglalják a legfontosabb műszaki adatokat (sebesség, méret, szállítható személyek száma stb.). A könyv utolsó lapjain kapott helyet a közlekedés történetének legnagyobb alakjait bemutató rész és egy idő˜rendi táblázat, itt olvashatunk a közlekedéssel kapcsolatos rekordokról, és a legfontosabb szakszavak magyarázatát is itt találjuk.

Néhány érdekesség a könyvbő˜l:

„A Ferrari 250 GTO-ból mindössze 39 db épült, így nem csoda, hogy az olasz sportautó egyike a legkeresettebb régi modelleknek. Az áramvonalas forma – melyet a pisai egyetem szélcsatornáiban kísérleteztek ki – annak idején nagyon szokatlannak számított. A 250 GTO a maga V12-es motorjával 260 km/h-ra is felgyorsulhatott.”

„A »lopakodó«-ként is ismert F-117-es földi célpontokat támad mérnöki pontossággal. Lézervezérlésű bombáit félelmetes fegyverként tartják számon. Formája és különleges fekete borítása miatt a radarok számára szinte »láthatatlan«.”

Scolar kalauz gyerekeknek

A sorozat kötetei:

Mozgásban
állatvilág
Dinoszauruszok
Dinoszauruszok és más ő˜si hüllő˜k
Emberi test
Csillagászat
Mikroszkóp
A világ vallásai
A világ ízei

Termék címkék: Kinsey&Harrison