Kiemelt ajánlatok
Szerzők
lájkolj minket

A Scolar kiadó újdonságai 20% kedvezménnyel
Közép Banner
Legfrissebb híreink
"Beszippant, és sosem enged el, imádtam, de tényleg. Tipikusan könnyűnek és aranyosnak tűnik, de súlya és komoly mondanivalója van, tanít, és rávilágít arra, hogy értékeld azt, amid van, mert lehetne sokkal rosszabb is. Köszönöm, Rainbow Rowell az élményt! (...)" /Forrás: Tekla könyvei/

A regényeiből egyértelműen kiderül, hogy érdeklődésének kiemelt tárgya a társadalmakban, de akár a kis közösségekben fellelhető dinamika, érzelem és feszültségek. Már gyermekkorában is ilyen kifinomult volt az érzelmi hányadosa, mint amilyenről a könyvei tanúskodnak?

Azt gondolom, inkább arról van szó, hogy valós emberekké igyekszem formálni a zsaruimat. Van egy nagyon hagyományos módja a rendőrök és a nyomozók bemutatásának. Ez egy nagyon macsó jellemzés, amelyben az érzelmeknek nem jut túl nagy szerep. Ez nem az, amit szerettem volna. Én valós, háromdimenziós szereplőket szerettem volna valós élettel, családdal, valós érzelmekkel. Mind igyekeznek egyfajta élettel teli kapcsolatot kialakítani más emberekhez, a szeretethez, és ez nem minden esetben egyszerű…

Tovább a cikkhez 

"Miért olvassuk? – Mert szórakoztat.
Mert a saját emlékeinket idézheti vissza; mert talán segít egy kicsit megérteni a körülöttünk lévő kamaszokat; s mert jó néha elmerülni egy mesében.
Mert remek hasonlatok vannak benne, és néhány kedves karakter. Ha bírjuk a kamasz-szentimentalizmus naturalisztikus ábrázolását, és szeretjük  sorsszerű szerelmes történeteket.
Ha könnyű esti olvasmányra vágyunk, és éjszakáig olvasni azt; és ha nem bánjuk, hogy nem kell közben gondolkodni, hanem bele lehet veszni a történetbe. (...)"     
(Forrás: Drót.hu)

belelapozó