Szerzők
lájkolj minket

A Scolar kiadó újdonságai 20% kedvezménnyel
Újdonság
Glóbi kalandjai
2.390 Ft 1.912 Ft
Újdonság
Charlie és a csokigyár
2.250 Ft 1.800 Ft
Újdonság
Tréflidolog
1.990 Ft 1.592 Ft
Újdonság
Mozart és a kottatolvajok
2.250 Ft 1.800 Ft
Újdonság
Holnapra jobb lesz
3.250 Ft 2.600 Ft
Közép Banner
Legfrissebb híreink
Korábban láthatóvá tettünk egy részletet a legendás-botrányos Semmi szerzőjének, Janne Tellernek novelláskötetéből, a Mindenből. Most pedig megmutatjuk az utószót, amit a szerző külön a magyar kiadáshoz írt. Bár Teller szerint látszólag az erőszak a novellák közös pontja, írásai inkább azt mutatják meg, mit hoz a felszínre az erőszak. A kötetbe olyan szöveg is került, amit eredetileg felnőtt olvasóknak szánt, ám az írónő úgy érzi, ezzel a novellagyűjteménnyel elmondott mindent, amit a benne élő fiatal felnőtt hangja mondani akart. A Semmi egy borzalmas hely volt, ahol semminek nem volt értelme, a Minden viszont „a mindenkori emberiség kiapadhatatlan tava”, ahol mindennek van értelme. Ott még a macskák is bátran közelítik meg a krokodilokat."

/Forrás: Könyves.blog/

A teljes felvétel megtekintéséhez kattintson ide

Széles körben elterjedt tévhit, hogy az a nagylelkű, igazán önzetlen ember, akinél önmaga mindig leszorul a dobogóról. Meg kell tanulni jól szeretni magunkat. Ebben segíthet Yudit Maros könyve.
A könyv abból az alapgondolatból indul ki, miszerint a modern pszichológia álláspontja az, hogy akkor vagyunk a legkiegyensúlyozottabbak, ha ráhagyatkozunk a saját bensőnkre. (Az elme fecseg, a test tud – hogy Buddhát idézzem.) Azaz mindarra, amit az ösztöneink sugallnak. Vagy amit a testünk üzen. Ez jó ködösen hangzik, de megtanulható meghallani ezeket az apró jelzéseket. És ha meghallottuk, észrevettük, realizáltuk, mire is van szükségünk, meg kell adnunk magunknak, amire vágyunk. Alapvetésként meg kell kérdezzük magunktól, hogyan bánnánk azzal, akit nagyon szeretünk. És aztán magunknak is meg kell adnunk mindezt. Mert különben jönnek a feszítő érzések, a magunk lekicsinylése, és a sokkal súlyosabb lelki problémák."
/Forrás: Magyar Narancs/

„Nyolc történet, ami élesen belénk vág – asszimilációról és kirekesztésről, előítéletről és intoleranciáról, gyilkosságról és halálbüntetésről, erőszakról és bosszúról, integrációról és kulturális sokféleségről."
/Forrás: Könyves.blog/


 

belelapozó