983540352
Szerzők

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek
Rendezés:

Phil Casoar francia újságíró és Balázs Eszter magyar történész hús-vér embereken keresztül láttatja ’56 eseményeit, sorsok megidézése által emeli be az olvasót a történelembe. Kutatásuk alapjául a forradalom egyik emblematikus fényképe szolgált – céljuk az volt, hogy emberi arcot adjanak a történelemnek. 

5.995 Ft 3.597 Ft

A könyv az általános iskolai tananyagtól indulva teljes egészében tartalmazza a középiskolai ismereteket, és bevezetést nyújt az egyetemi és főiskolai felsőbb matematikába is. A definíciók és tételek megértését jól kiválasztott, részletesen kidolgozott példaanyag és gondosan rajzolt ábrák segítik. A 19. kiadás a szerző 85. születésnapja alkalmából jelenik meg.

5.995 Ft 2.997 Ft
Szerző: Gazdag László
​A brit Royal Society 2000-ben titkos szavazást tartott arról, hogy ki az elmúlt évezred három legnagyobb gondolkodója. Az eredmény: 1. Karl Marx, 2. Isaac Newton, 3. Albert Einstein. Sokakat meglephet a sorrend, ám ha belegondolunk, tagadhatatlan, hogy Marxnál erőteljesebben talán egyetlen gondolkodó sem „forgatta fel” a világot.
2.950 Ft 2.065 Ft
Szerző: Niall Ferguson

A világhírű brit történész, Niall Ferguson műve forradalmi módon újraértelmezi a modern kort, amelyet alaposan megmérgezett a kibékíthetetlen faji különbségek gondolatköre. A nagy érdeklődésre való tekintettel A világ háborúja most új köntösben, javított szöveggel jelenik meg. 

5.995 Ft 3.597 Ft
Szerző: Niall Ferguson
Niall Ferguson ma már alapműnek számító kötete a pénz szerepének jelentőségét mutatja be az emberiség történelmében. A keresztények szerint minden rossznak gyökere a pénz iránti szerelem, a hadvezérek számára a háborúk mozgatórugója, a forradalmároknál a munka béklyója. A pénzügy nemcsak az emberiség fejlődésének alapja, hanem a világtörténelem állandó háttere is egyben. 
4.450 Ft 2.670 Ft
Szerző: Niall Ferguson

Mi lehetett az a nyugat-európai civilizációban, ami lehetővé tette, hogy a fejlettebb keleti birodalmak fölé emelkedjen? Niall Ferguson szerint a válasz a Nyugat hat „gyilkos alkalmazásában” keresendő. A Civilizáció című mű a modern világtörténelem meghatározó narratívája.

 

4.450 Ft 2.670 Ft
Szerző: Fabian Lenk
Firenze, időszámításunk szerint 1502-ben. A gátlástalan Cesare Borgia herceg meg akarja hódítani a várost. Leonardo da Vincit, a zseniális művészt és feltalálót pénzzel akarja rábírni arra, hogy építsen számára nagy erejű fegyvereket és egy repülőgépet, mellyel gonosz tervét megvalósíthatja. Vajon Da Vinci valóban átáll a Borgiák oldalára? Vagy van egy titkos terve, melynek segítségével a város megőrizhetné szabadságát?
2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Franciaország, időszámításunk szerint 1691-ben. XIV. Lajos, a Napkirály udvaránál minden az uralkodó körül forog, s a nemesek tobzódnak a luxusban. De aztán egy merénylő késsel támad a királyra. Az idődetektívek nyomozni kezdenek. Ki lehet a sápadt óriás, aki a Napkirály életére tör?

2.250 Ft 1.575 Ft

Palásti László írót és újságírót negyvenegy évesen, 1944-ben hívták be munkaszolgálatra. Egyazon vasúti szerelvényen utazott Radnóti Miklóssal a szerbiai Bor rézbányáiba. Már a megérkezésnél látta, hogy a korábban odaszállított, sárga csillaggal megjelölt munkaszolgálatosok félmeztelenül, kiéhezetten támolyognak, hajnalban indulnak dolgozni, és napnyugtáig követ törnek. 

2.450 Ft 1.470 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Az Idődetektívek az egyik legnépszerűbb ifjúsági sorozat napjainkban. A siker titka, hogy az izgalmas kalandok mellett a történelem legérdekesebb és legrejtélyesebb eseményeivel is megismerteti a gyerekeket. A 18. kötet Julius Caesar Rómájába, időszámításunk előtt 65-be repíti a kis olvasókat. 

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Janne Teller

Most egy könyv áráért kettőt vásárolhat!

Vegye meg Janne Teller Minden című újdonságát teljes áron és mi megajándékozzuk a Ha háború lenne nálunk kötetével!

 

3.990 Ft 2.495 Ft
Szerző: Charles FitzRoy

Üdvözöljük Firenzében az úr 1490. esztendejében! A reneszánsz bölcsőjében megcsodálhatjuk a varázslatos műemlékeket, megismerhetjük a város ősi szokásait és megismerkedhetünk azokkal a bankár családokkal és kereskedőkkel, akik gazdaggá tették a várost, valamint azokkal a zseniális művészekkel, akiknek köszönhetően ma Firenze a világ egyik legérdekesebb városa.

3.850 Ft 2.310 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Az idődetektívek 1768-ba repülnek, hogy meglessék, hogyan élt Wolfgang Mozart, a csodagyerek. Csembalóórákat vesznek az apjától, és összebarátkoznak az ifjú Wolfganggal. De barátságuk veszélybe kerül, mert egy álnok zsaroló arra kényszeríti őket, hogy ellopják Wolfgang szerzeményének kottáját…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Négy barát és egy közös titok: a cserfes Kim, az okos Julian, a sportos Leon és a rejtélyes egyiptomi macska, Kija. Az ő birtokukban van a Szent Bertalan kolostor régi könyvtárának kulcsa. A könyvtár egy titokzatos termet rejt, a Tempuszt, a félelmetes idő-teret, ahonnan bárki a múltba utazhat. Ha a barátok érdeklődni kezdenek egy izgalmas történelmi kor iránt, odautaznak...

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

A kalandvágyó kis nyomozókat 1579-be, a déli tengerekre repíti a Tempusz, a titokzatos idő-tér. A hírhedt és merész kalózvezér, Francis Drake ki akarja fosztani a spanyolok kincsekkel megrakott hajóját. Megbízhat-e Drake kapitány a legénységében, tudnak-e az emberei titkot tartani? Az idődetektívek azt gyanítják, áruló lapul a fedélzeten…

2.250 Ft 1.575 Ft

A megtörtént eseményeken alapuló regényes történet hátborzongatóan hiteles leírást ad a második világháború és az azt megelőző évek meghurcoltatásairól, a Rákosi-diktatúra mindent átszövő hálóiról és az ÁVH példátlanul kegyetlen kihallgatási metódusáról: a „hét nap, hét éjjel” módszerről.

3.950 Ft 1.185 Ft
Szerző: Margittai Gábor

A szardíniai Szamár-sziget egykor a szicíliai maffia börtönszigete volt, korábban terroristák és gyilkosok büntetőtelepe – száz éve katonáink pokla a Földközi-tenger paradicsomában. Margittai Gábor regényesen, mégis történelmi hűséggel mutatja be az első világháborús magyar hadifoglyok kálváriáját. 

A KÖNYV TRAILERE

3.950 Ft 2.370 Ft
Szerző: Fabian Lenk

I. e. 218-ban járunk – Hannibál karthágói hadvezér harcba indul a Római Birodalom ellen. Mivel tengeri támadással lehetetlennek tűnik legyőzni Rómát, taktikát változtat: seregével megpróbál átkelni az Alpokon. Amikor a harcosokat megtámadják a farkasemberek, az idődetektívek nyomozni kezdenek…

 

 

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Molnár Judit
A magyar holokauszt 70. évfordulója alkalmából jelenik meg ez a hiánypótló kötet: „a magyar Eichmann”, Ferenczy László csendőr alezredes peranyaga bevezető tanulmánnyal, kiegészítő dokumentumokkal, fotókkal, térképekkel. A kötet nemcsak a szaktörténészeknek szól, hanem mindazoknak
3.750 Ft 1.875 Ft

A történelmi ismeretektől a kultúrális örökségig, a művészeti, a tudományos és a sportélet kiemelkedő pillanataitól a zenekultúráig mindent átfog e színes kötet. A több mint 1000 képpel illusztrált gazdag útmutatóban minden főbb érdekesség megtalálható rólunk, magyarokról.

4.995 Ft 1.498 Ft
Szerző: Charles FitzRoy
Üdvözöljük az Oszmán Birodalom egzotikus fővárosában 1750-ben! Paloták, mecsetek, kávéházak, fürdők, bazárok… A szórakoztató „útikönyv” olvasása közben észrevétlenül lopódzik be fejünkbe a kultúrtörténeti tudásanyag, a történelem „tapinthatóvá” válik.
3.950 Ft 2.370 Ft
Szerző: Fabian Lenk

1954, Svájc, futball-világbajnokság. A négy éve verhetetlen magyar Aranycsapat ellen készül kiállni a német válogatott. A világbajnoki döntőre kíváncsi idődetektíveknek a meccs előtt feltűnik egy gyanús alak, aki képeket készít a csapat titkos csodafegyveréről, a cserélhető stoplis cipőkről. Ezután éjszaka be is tör valaki a német szertáros műhelyébe…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Peter Spufford

A legkorábbi csekket 1368-ban állította ki két firenzei, akik egy családtag temetésére rendelt fekete szövet árát fizették ki ily módon… Az elmúlt évek kutatási eredményeire támaszkodva Spufford professzor bemutatja az egyes európai és Európán kívüli országok kereskedelmi mérlegének a kapitalizmus korát közvetlenül megelőző időszakra vonatkozó jellemzőit.

6.500 Ft 2.000 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A kötet világ körüli útra invitál, amelynek során megtudhatjuk, hogyan fejlő˜dött, milyen újításokkal gazdagodott a katonai építészet az ő˜skortól a XX. századig. Olvashatunk az írországi, kelta kori Dùn Aengus erő˜drő˜l, a kínai nagy falról, a közép-keleti Aleppó citadellájáról, több középkori európai várról, az inka birodalom Sacsahuamán erő˜djérő˜l, valamint a z Alcatraz börtönerő˜djérő˜l is.

7.950 Ft 1.500 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A bravúros építészeti alkotásokat bemutató kötet a modern kor építményeit ismerteti páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Az épületek között találhatók többek között érdekes múzeumok, lélegzetelállító felhő˜karcolók, monumentális hidak, fényűző˜ szállodák valamint csodálatos vallási épületek is.

7.950 Ft 1.500 Ft

Az Antik Athén napi öt drachmából 72 kép és 14 színes melléklet segítségével elkalauzol bennünket a zsibongó városból a Parthenón csöndes fellegvárába, miközben minden csodáját megidézi a városnak. Abba a korba varázsolja az olvasó-kalandort, amikor a nyugati kultúrát megalapozó tárgyi emlékek és szellemi alkotások még olyan frissek voltak, mint a virágkoszorú Athéné oltárán.

3.500 Ft 2.100 Ft
Szerző: Fabian Lenk

A titokzatos idő-tér most a mongóliai Kambaluk városába repíti Juliant, Kimet és Leont, az idődetektíveket, időszámításunk szerint 1275-be. Valaki meg akarja mérgezni Marco Polót, a hírneves európai felfedezőt, aki a Selyemutat bejárva Kubiláj kán hatalmas birodalmába érkezett. Miközben a gyerekek a gonosz összeesküvés kiderítésével foglalkoznak, maguk is életveszélybe kerülnek.

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Az időutazók a középkori észak-Európába, a félelmetes vikingek korába „repülnek”, az időszámításunk szerinti 965-ös évbe. Titokzatos támadások érik Hedeby békés lakóit – vajon sárkányhajóikat és merész harcosaikat tényleg a trollok fenyegetik? A mágikus kard óvja-e a birtokosát, vagy inkább veszélybe sodorja az életét? A kis nyomozók fényt derítenek minden titokra…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Richard Tames

Ez az érdekfeszítő és letehetetlen útikönyv a XVI. század utolsó éveinek Londonjával ismertet meg. A szerző Tudor-kori írók, pamfletek, levelek, térképek, végrendeletek és bírósági iratok alapján, a beavatott szemével mutatja be Erzsébet királynő és Shakespeare Londonját.

3.850 Ft 2.310 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Delphoi időszámításunk előtt 336-ban. Görögország leghíresebb szentélyében izgatott várakozás előzi meg az ifjú makedón uralkodó, Nagy Sándor látogatását. A királyi vendég érkezése előtt vészjósló esemény történik: eltűnik Irini, a jósnő. Csak nem Apollón átka sújtott le rá? Az idődetektívek rájönnek, hogy a jósdában valaki csaláshoz folyamodik…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

A három kis idő˜kalandor és macskájuk, Kija történelmi nyomozásai folytatódnak! Ezúttal Alexandriába, idő˜számításunk elő˜tt 30-ba repíti ő˜ket a Tempusz. A szépséges Kleopátrát holtan találják hálótermében. Valóban kobramarás okozhatta a halálát? Vagy több embernek is érdekében állt eltenni láb alól a Nílus titokzatos királynő˜jét? A nyomok egy méregkeverő˜ házába vezetnek...

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

1194-ben járunk. Oroszlánszívű Richárd angol uralkodó, a harmadik keresztes hadjárat vezére a Szentföldrő˜l hazafelé tart Angliába. útközben azonban támadás éri a vitézek csapatát. Ellenfelei elfogják a lovagkirályt, és egy bevehetetlen erő˜dbe zárják. Szabadsága fejében váltságdíjat követelnek. A merész idő˜detektívek és Blondel, az énekmondó veszélyes küldetésre vállalkoznak…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Illés Andrea

A több mint 300 színes fotóval illusztrált album hazánk világörökségi védelmet nyert értékei mellett a várományosi listán szereplő˜ tételeket is bemutatja. A szerző˜ színes, olvasmányos stílusban meséli el az egyes helyszínek múltját és jelenét, többször idézve irodalmunk legkiválóbbjait.

4.975 Ft 2.985 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Az idő˜detektíveket ezúttal 1510-be, Rómába repíti az idő˜-tér. Michelangelo a Sixtus-kápolna freskóján dolgozik, és egy napon majdnem lezuhan az állványról. összeesküvést sző˜ttek ellene? Az idő˜detektívek kezdetben azt gondolják, hogy a mestert az ifjú vetélytárs, Raffaello akarta eltenni láb alól…

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Az idődetektívek i. e. 532-be, Görögországba repülnek, s lelkesen ismerkednek a versenylázban égő Olümpia városával. Szerencséjükre közelről követhetik Krotóni Milón felkészülését, aki birkózásban tör a győzelemre. Ám felébred a gyanú: valaki tisztességtelen eszközökkel befolyásolja az eredményt.

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Hubert Mania

A versenyfutás az első atombombáért – a történelem izgalmas és következményekkel terhes fejezete. E lebilincselő tudománytörténeti kalandot, a zsenialitás és az őrület találkozását meséli el a Láncreakció – Az atombomba története című kötet.

3.750 Ft 1.125 Ft

A kiváló brit történész az idegen éles szemű rálátásával és alapos tárgyi tudással foglalja össze a közép-európai nagyhatalom politikai manővereit, s rávilágít a soknemzetiségű Monarchia gazdaságának, politikájának, történelmének összefüggéseire. Taylor felismerései újdonságként hatnak ma is.

3.950 Ft 1.975 Ft
Szerző: Kim Dae Soon

Göncz Árpád életútja, nézeteinek fejlődése a magyar demokrácia születésének története is. A szocializmus utáni első köztársasági elnökről mind ez idáig nem jelent meg sem magyar, sem angol nyelvű életrajz. A kelet-európai történelmet kiválóan ismerő dél-koreai professzor munkája e hiányt pótolja.

3.950 Ft 1.185 Ft

A százados úr csendes, jó humorú ember volt, aki alig foglalkozott politikával. Mi vehette rá ezt a kedélyes polgárt, hogy a házában egy zászlóalj felszereléséhez elegendő hadiarzenált rejtegessen? A könyvben családi emlékek, kordokumentumok elevenítik fel az antant korszakát.

2.950 Ft 885 Ft
Szerző: Donald P. Ryan

Utazzunk a fáraók földjére! Hajózzunk fel a Níluson, látogassuk meg Memphiszt és Thébát! élvezzük a sört, a lótuszbort, és gyönyörködjünk a táncoslányokban! Nézzünk be egy balzsamozóműhelybe, hallgassuk meg, milyen jövőt jósol nekünk egy bika, és látogassunk el a luxori és karnaki ünnepségekre.

3.950 Ft 2.370 Ft
Szerző: Fabian Lenk

1202-ben Velencében gyülekeznek a Szentföld felszabadítására készülő keresztesek. Mikor kiderül, hogy ellopták az ezüstjüket, veszélybe kerül az egész hadjárat. Vajon saját soraikban kell keresniük az árulót? Az idődetektívek nyomozása egyre több embert zavar: ellenségükké válik a dózse is!

2.250 Ft 1.575 Ft
Szerző: Fabian Lenk

Julian, Kim és Leon bűnözők nyomát kutatja a múltban. Időutazásuk során Egyiptomba, az i. e. 1327-es évbe repülnek, ahol kockázatos nyomozásba kezdenek: Tutanhamon fáraó halálának titkát akarják megfejteni. Vajon véletlen baleset történt, vagy valaki meg akart szabadulni a fiatal uralkodótól?

2.250 Ft 1.575 Ft

Virágvölgyi András kötete lényegre törően ismerteti a magyar történelem, kultúra és tudomány fontos tényeit a legkorábbi időktől egészen napjainkig. Könnyen áttekinthető időszalagjai és illusztrációinak bősége révén ideális felkészítő anyag iskolásoknak, s érdekes olvasmány az érdeklődő felnőtteknek.

 

3.375 Ft 1.012 Ft
Szerző: Bánó András

Kövesdy Pál neve legendás a magyar művészvilágban – New York-i galériája a hazai képzőművészet fellegvára volt. A műkereskedelem doyenjének élettörténete is lebilincselően izgalmas: a harmincas évek megpróbáltatásaitól kezdve az ukrajnai szörnyűségeken át a New York-i galériáig ível.

 

2.990 Ft 1.495 Ft
Szerző: Fabian Lenk

1700-ban járunk, Japánban. A nagyhatalmú sógunt gyilkos támadás éri, s ő épp csak megmenekül egy nindzsa dobócsillagától. Ki lehet a támadó? Az idődetektíveknek a nyomába erednek, ám nincs könnyű dolguk: az árnyszerű alak nemcsak a tetőkön szökken át macskaügyességgel, de a vízen is képes futni…

 

 

2.250 Ft 1.575 Ft

McGuinness regénye egyike a 2011-es év hatalmas irodalmi sikertörténeteinek. A Nicolae Ceauşescu hanyatló uralma alatti korrupcióról, pusztulásról és képtelenségekről szóló regény hiteles képet ad a haldokló diktatúra utolsó kétségbeesett túlkapásairól és a kommunista Romániáról.

 

3.750 Ft 1.125 Ft
Szerző: Mihail Gorbacsov

A peresztrojka atyja, Gorbacsov személyes hangú visszaemlékezésében sok új részletet tár fel a brezsnyevi évekről, a reformokért vívott harcról, a Szovjetunió felbomlásának időszakáról. Bepillantást enged a világpolitikát meghatározó események kulisszatitkaiba éppúgy, mint a magánélet rejtelmeibe.

4.495 Ft 1.348 Ft
Szerző: Balla Tibor

A 20. század a háborúk százada. Nem élt e korszakban olyan nemzedék, mely ne tapasztalta volna meg a véres harcok következményeit: a lövészárkokat, a bombázásokat, a támadástól való félelmet és a nagyapák, apák, férjek halálát.

2.950 Ft 1.475 Ft
Szerző: Henri Stierlin

Sorozatunk első kötete a világ legősibb műemlékeit mutatja be ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. Legyen ön is e csodálatos utazás részese, mely a több ezer éves mnajdrai küklopsztemplomtól – a Föld leggyönyörűbb tájain át – a perui Machu Picchuhoz vezet.

6.949 Ft 1.500 Ft
Szerző: Henri Stierlin

A sorozat ezen kötete az emberi hit által emelt építészeti remekművek megismerésére invitál ritka és páratlanul szép légi felvételek segítségével, melyek a könyv eredeti méreténél négyszer nagyobb, kihajtható oldalakon láthatók. A szíriai Szent Simeon-emléktemplomtól a szamarrai nagymecseten át a brasíliai Notre Dame-ig ívelő utazás nemcsak átszeli az egész földgolyót, de egyúttal bepillantást enged különböző korok különböző kultúráiba is.

6.950 Ft 1.500 Ft