983540352 983540352
Szerzők

Hírek

Sofi Oksanent A Finn Kultúra Nagykövete Díjára jelölték Finnországban!

fotó: Toni Harkonen

Az izraeli származású írónk David Grossman Egy ló besétál a bárba című regényével elnyerte a 2017. évi Nemzetközi Man Booker-díjat.                             Nagyon büszkék vagyunk rá! Szívből gratulálunk!

A teljes cikket ITT olvashatod.

Turczi István versei megjelentek Kanadában a LIBROS LIBERTAD kiadó gondozásában.

Temesi Ferenc szegedi születésű Kossuth-díjas író megkapta Szeged város     Pro Urbe Díját.

 

Teljes képgalériánk megtekintéséhez kattintson ide!

Idén is számos könyvbemutatóval és dedikálással készültünk a Könyvfesztiválra. 

Ide kattintva tekintse meg képes összefoglalónkat!

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Arany Medál-díjjal jutalmazták szerzőnket, Száraz Miklós Györgyöt

Az origo cikke itt érhető el.

Hamarosan 85. életévét betöltő szerzőnk, Ungvári Tamás a Klub Rádióban beszélgetett Az enciklopédista díszkiadásban megjelent köteteiről. Az interjút itt meghallgathatja.

"Þórarinsson krimijében az a legjobb, hogy nem is próbálja felvenni a ma divatos krimik tempóját – nem jut minden oldalra egy hulla, nem lőnek a főhősre napjában százszor, még csak az idő sem szorít senkit, nem folyik patakvér és nincs hősies megmenekülés a végén; ahogy nincs lélektépő thriller sem. Lassan csordogáló, komótos, régivágású krimi ez, középpontban az emberrel – a tragédia is úgy szolgálja a makrotársadalmi problémák bemutatását, hogy egy percre sem érezzük azt: minden hulla csak kellék hogy valami nagyot mondjunk. Szerethető szereplőivel, kellemesen otthonos kisvárosi hangulatával, belterjes csipkelődéseivel és fagyos hangulatával - no meg a Vajákos Lofturre való utaláshálóval és az időnkénti idézgetéssel - kiváló szórakozás a régimódi krimik rajongóinak. Nem kell mindig sokkolni."