983540352 983540352
Szerzők

Éld túl a válságot! – Kellemetlen, de nem lehetetlen

Éld túl a válságot! – Kellemetlen, de nem lehetetlen Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.850 Ft
2.280 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: John Middleton
ISBN szám 9789632441191
Ismertető

A kötetben 52 ötlet található, melyek pénzügyeink kezelésének alapelveit tartalmazzák. Az ötletek egy része cselekvésre, másik része pedig gondolkodásra ösztönöz. Olvasás közben többször is rákényszerülünk majd arra, hogy fontolóra vegyük az anyagi helyzetünket.

Olyan tippeket és ötleteket olvashatunk, amelyek hozzásegítenek pénzügyeink átfogó ellenő˜rzéséhez. Az ötleteket nem kötelező˜ sorrendben olvasni: nyugodtan üssük fel a könyvet a minket leginkább érdeklő˜ részeknél, és lapozzuk át a ránk nem vonatkozó fejezeteket. Ne essünk kétségbe, olvasás közben nem kell átrágni magunkat az üzleti életben alkalmazott tudományos halandzsán: ez a könyv ugyanis nem pénzügyi szakértő˜knek, hanem hétköznapi embereknek íródott, éppen ezért igyekeztünk minél közérthető˜bb stílust használni.

John Middleton hét éven keresztül dolgozott a pénzügyi világban, ahol komoly eladási és befektető˜i tapasztalatokat szerzett. Az elmúlt tíz évben több ezer embernek segített rendbe hozni a pénzügyeiket. E kötetben gyűjtötte össze azokat az ötleteit, melyek gyakorlati használhatóságáról ezekben az esztendő˜kben személyes tapasztalatokat szerzett.

Részlet a könyv Bevezető˜jébő˜l:

„A pénz kormányozza a világot. A pénz nem boldogít. Az idő˜ pénz. A pénznek nincs szaga.

Bárhogyan is gondolkodunk a pénzrő˜l, abban valószínűleg egyetértünk, hogy nagyon fontos szerepe van az életünkben. A pénz teszi lehető˜vé, hogy élelmiszert és új ruhákat vegyünk magunknak, hogy tető˜ legyen a fejünk felett, és befizethessük a számláinkat. Ha több pénzhez jutunk, akkor elő˜bb-utóbb nagyobb lakásra, jobb kocsira és egzotikus utazásokra vágyunk majd. Sokkal szabadabbnak érezzük magunkat, helyzetünket pedig sokkal biztonságosabbnak találjuk, amennyiben pluszpénzt sikerül elő˜teremtenünk.

Ám ha megkérdeznénk az embereket, hogy biztonságban érzik-e magukat, a többség valószínűleg nemleges választ adna.

Sokan úgy érzik, hogy életük nem más, mint véget nem érő˜ zsonglő˜rmutatvány a pénzzel: felhasználtuk bankkártyánk hitelkeretét, emelkednek a megélhetés költségei, gyermekeink drága edző˜cipő˜ket követelnek stb. Mi csupán tisztességes fizetést és elfogadható nyugdíjat szeretnénk, ám olykor még ez a szerény elképzelés is nagyravágyónak tűnik. [...]

 

Termék címkék: John Middleton