983540352 983540352
Szerzők

Drámák 1 - Az ügynök halála, Galilei élete, A fizikusok, A tetovált rózsa

Drámák 1 - Az ügynök halála, Galilei élete, A fizikusok, A tetovált rózsa Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.490 Ft
3.592 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Arthur Miller- Bertolt Brecht- Friedrich Dürrenmatt- Williams Te
ISBN szám 9789632443362
Ismertető

Ungvári Tamás színműfordításait összegyűjtő˜ sorozatunk e kötetében négy nagysikerű, mára klasszikussá érett modern dráma olvasható, mesteri magyar tolmácsolásban. Arthur Miller Az ügynök halála, Bertolt Brecht Galilei élete, Dürrenmatt A fizikusok, Tennessee Williams A tetovált rózsa – a 20. századi színpadi művek legjava, melyek idő˜tállóságát jól mutatja, hogy mind a mai napig gyakran szerepelnek a világ színházainak repertoárjában.

Ungvári utószava olyan magyar színháztörténeti áttekintés, mely a hazai színpadok legemlékezetesebb alakításait, meghatározó pillanatait meséli el, fotókkal is felidézve a legnagyobb színművészek – többek közt Latinovits Zoltán, Bessenyei Ferenc, Tímár József, Psota Irén – korszakos szerepeit.

„A fordítás az eredeti szöveg fölé húzott háló. Az új szöveg akkor önálló alkotás, ha hűtlen hűségben követi az eredetit. A fordítót kettő˜s kötöttség húzza. A választott mester szövege, annak nyelvi környezete, a kulturális szövet, amelyet az eredeti varrt hozzá a szitához, a vászonhoz, a szabásmintához, egy adott s korábbi elő˜adáshoz. Azután ott a második mágnes. Az anyanyelv szívóhatása, lélegzete, mondatszerkezete. A győ˜zelem az, ha a kettő˜s kötöttségbő˜l egy harmadik egység jön létre. Egy új, az eredeti sorvezető˜je nélkül is önálló szöveg, amelyik immár a nemzeti folytonosság részévé válik, idegenbő˜l a sajátunkká szervül.”

A kötet szenzációja, hogy Tennessee Williams A tetovált rózsa című drámája most elő˜ször jelenik meg magyar nyelven könyv alakban!

 

Ungvári Tamás színműfordításai

Arthur Miller: Üvegcserepek
Drámák
Arthur Miller: Az ügynök halála
Bertolt Brecht: Galilei élete
Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok
Tennessee Williams: A tetovált rózsa
Neil Simon: A Napsugár fiúk

 

Hasonló termékek

Szerző: Hannah Arendt
3.490 Ft 2.792 Ft
Szerző: Sofi Oksanen
3.450 Ft 2.760 Ft
Szerző: Robert Walser
3.450 Ft 2.760 Ft