983540352 983540352
Szerzők

Bonita Avenue

Bonita Avenue Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.950 Ft
1.580 Ft
Kedvezmény: 60%
Szerző: Peter Buwalda
ISBN szám 978-963-244-534-2
Ismertető

Siem Sigeriust, a nagy ívű holland regény kulcsfiguráját nehezen lehetne másként leírni, mint az élet császáraként: elismert matematikus és volt dzsúdóbajnok, egyetemi rektor, aki szerető családban neveli felesége előző házasságából származó csodálatos lányait.

Csak kevesen tudják, hogy vér szerinti fia gyilkosságért ül börtönben, és még kevesebben, hogy imádott mostohalánya, Joni a barátjával együtt pornóoldalt üzemeltet, melyből hatalmas titkos bevételre tesz szert a pár. Nem sokkal oktatási miniszteri kinevezése előtt Sigerius felfedezi a Joniról készült képeket, ráadásul közben a fia is szabadlábra kerül…

Az események elkerülhetetlenül követik egymást, és hamar iszonyatos lavinává dagadnak, mely mindent és mindenkit maga alá temet. A megrázó lélektani hitelességgel ábrázolt, ugyanakkor sodró lendületű történések logikája kíméletlen és meggyőző, Buwalda idősíkokat és nézőpontokat váltogató elbeszélésmódja pedig szinte észrevétlenül egyszerre kimondja és elhallgatja a dolgokat, így még a legutolsó oldal is tartogat meglepetéseket az olvasó számára.

A szerző legfontosabb elismerései:

Academica Elsőkönyves Díj (2010)

Slexyz Elsőkönyves Díj (2010)

Tzum-díj (2010)

Anton Wachter Elsőkönyves Díj (2010)

 

Buwalda azon ritka szerzők közé tartozik, akik már az első könyvükkel tökéletesen célba találnak. A virtuóz stílus egy megindító családi tragédia ábrázolása és az átható írói tekintet szolgálatában áll. Lenyűgöző. (de Volkskrant)

Buwalda évek óta a legerősebb elsőkönyves szerző, aki érti az irodalmi hagyományt, és érzi a kortárs irodalmat. (…) Több mint 500 oldalnyi realizmus, feszültség és akció – az a fajta történet, melynek valószerű szereplői teljesen magukkal ragadják az olvasót. (Vrij Nederland)

Már az első fejezetben felsejlik egy matematikarajongó és dzsúdóimádó csirkefogó meggyőző portréja… Buwalda stílusa könnyed, világos és pontos. (De Groene Amsterdammer)

Buwalda ellenállhatatlan és kifejező történetmesélő, aki hitelesen ábrázolja a család széthullásának érzékeny és aktuális témáját, miközben a feszült sodrású regény egyszerűen letehetetlen. (Financieele Dagblad)

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

Kritikák, interjúk

A Klub Rádió interjúja 1.rész (25:00 perctől), 2.rész (04:15 percig)

Az Ekultúra recenziója

Az Olvasóterem recenziója

Hasonló termékek

Szerző: Ian McEwan
1.500 Ft 1.200 Ft
Szerző: Janne Teller
1.490 Ft 1.192 Ft
Szerző: N. M. Kelby
1.750 Ft 1.400 Ft