983540352 983540352
Szerzők

Benedek Elek

Benedek Elek (1859–1929) Kisbaconban született. Bölcsésztanulmányokat folytatott Székelyudvarhelyen, majd Budapesten. 1887 és 1892 között országgyűlési képviselő volt. Képviselőházi beszédeiben az ifjúsági irodalommal, a népköltészet és a népnyelv, továbbá a közoktatás kérdéseivel foglalkozott. A magyar gyermekirodalom egyik megteremtője. 1889-ben részt vállalt az első, valóban irodalmi értékű, hazafias gyermeklap, Az Én újságom zerkesztésében. Ifjúsági könyvsorozatot is szerkesztett, az Ezeregyéjszaka és a Grimm testvérek számos meséjét ültette át magyar nyelvre. A trianoni békeszerződésben Romániához csatolt szülővárosában töltötte élete utolsó éveit, ott is hunyt el.

Rendezés:
Szerző: Benedek Elek

A Scolar Kiadó különleges mesesorozattal tiszteleg a „mesemondók mesemondója” előtt. A sorozatban Elek apó leghíresebb válogatását, a világ legszebb meséit összegyűjtő Csodalámpa négy kötetét: az Arany, Ezüst, Kék és Piros mesekönyvet adjuk ki. 

4.400 Ft 3.520 Ft
Szerző: Benedek Elek

A gyermeki fantáziát szárnyalásra készteti a klasszikus-titokzatos mesekönyvek világát felidézni kívánó kötet. Az Ezüst mesekönyvben arab, latin, török, kirgiz, zsidó, izlandi, angol, szicíliai (olasz), görög, spanyol, japán és svájci mesék olvashatók – 12 nép 20 népmeséje. A kötetet a klasszikus tipográfiát idéző grafikus illusztrációkon kívül 16 teljes oldalas, színes festmény teszi izgalmassá.

4.400 Ft 3.520 Ft
Szerző: Benedek Elek

A Scolar Kiadó különleges mesesorozattal tiszteleg a „mesemondók mesemondója” előtt. A sorozatban Elek apó leghíresebb válogatását, a világ legszebb meséit összegyűjtő Csodalámpa négy kötetét: az Arany, Ezüst, Kék és Piros mesekönyvet adjuk ki; 2011 karácsonyára jelent meg a Kék mesekönyv.

4.400 Ft 3.520 Ft
Szerző: Benedek Elek

A Scolar Kiadó különleges mesesorozattal tiszteleg a „mesemondók mesemondója” előtt. A sorozatban Elek apó leghíresebb válogatását, a világ legszebb meséit összegyűjtő Csodalámpa négy kötetét: az Arany, Ezüst, Kék és Piros mesekönyvet adjuk ki; 2011 karácsonyára jelenik meg az Arany mesekönyv 2. kiadása.

4.400 Ft 3.520 Ft