983540352 983540352
Szerzők

Az enciklopédista (4 kötet díszdobozban)

Az enciklopédista (4 kötet díszdobozban) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
9.900 Ft
7.920 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Ungvári Tamás
ISBN szám 978-963-244-561-8
Ismertető

A díszdoboz a következő Ungvári-enciklopédiákat tartalmazza: A feledés enciklopédiája, Az emlékezés enciklopédiája, A halhatatlanság enciklopédiája, Az életem enciklopédiája.

Nemzetközi hírű, Széchenyi-díjas irodalomprofesszor, a legnagyobb színházi sikerek hű tolmácsolója, amerikai egyetemek katedráinak máig keresett előadója, lebilincselő regények írója, megbecsült kritikus, a tévécsatornák és rádiók közkedvelt szereplője – mindez Ungvári Tamás. Sikere és munkabírása 85. életévébe lépve is töretlen: nap nap után láthatjuk és hallhatjuk a médiában, saját könyvei lassan könyvtárnyira rúgnak, nem szólva a sikerlisták élére került műveiről.

Ungvári Tamás nagy sikerű „enciklopédiáiban” új műfajt teremtett: történelmi miniatűrjei, históriai groteszkjei a XX. század alig ismert történeteit tárják elénk: e kacagtató, máskor meg épp megríkató igaz mesékben az elfeledett és névtelen hősök éppúgy jelen vannak, mint a nagypolitika vezérei, a magyar kultúrtörténet alakjai vagy a Nobel- és Oscar-díjas hírességek. S a tolmácsolás hiteles, hiszen Ungvári a fél világot bejárva ismerősei és barátai között tudhatott olyan neveket, melyekről ma már kötetek szólnak: John Steinbecket, Orson Wellest, Romain Garyt, Füst Milánt, Déry Tibort…

Ungvári Tamás különleges író, megbecsült mester. Mi lehet a titka? Talán az, hogy árad belőle a szellemes mesélőkedv, a történelem és az irodalom áhítatos tisztelete, a bölcsesség és a részvét – a feledést próbálja legyőzni a múlt felelevenítésével.

Ungvári Tamás még az útlevelébe se engedi beírni a doktorátusát, szerinte az életrajza két szó: Ungvári Tamás. Vagyis a név. Azt vallja, hogy egyetlen dolgunk van e földön: a nevünknek jó hírt szerezni. Arra is büszke, hogy önálló műveit és fordításait folyamatos, félszázados munkaviszonyban alkotta meg mint főállású szerkesztő, dramaturg, főiskolai, majd egyetemi tanár, az irodalomtudományok akadémiai doktora Budapesten, majd Salzburg, München, Párizs, New York, Boston, Los Angeles katedráin. Díjakat és kitüntetéseket szerinte akkor kapott, amikor vagy összetévesztették valakivel, vagy éppen eljutottak az U betűhöz, de azért eddigi érmeire és diplomáira mégis büszke. Műveinek felsorolása ellen technikai okokból tiltakozott, túlságosan hosszú a lista. Fordításainak említését elfelejtette letiltani, így csak annyit, hogy Az ügynök halála, a Galilei élete, a My Fair Lady (G. Dénes Györggyel) az ő munkája volt. Meg A Napsugár fiúk, a Páratlan páros, A miniszter félrelép és még sorolhatnánk. A Széchenyi-díjas szerzővel együtt valljuk, hogy mindig az utolsó mű a legfontosabb. Ungvári Tamás, a bámulatos mesélő, Az enciklopédista című négykötetes mű írója.

UNGVÁRI TAMÁS művei a Scolar Kiadónál

Enciklopédiák

I. A feledés enciklopédiája

II. Az emlékezés enciklopédiája

III. A halhatatlanság enciklopédiája

IV. Az életem enciklopédiája

Kultúrtörténeti művek

A hódító képzelet

A szépség születése

A tragikumról

Bűnbeesés után

Csalódások kora

Labirintusok

Nyomtalanul

Új Beatles-biblia

Riportkötet

A kérdező

Regények

A torinói lepel

Hemingway háborúja

Színműfordítások

Drámák 1.

   Arthur Miller: Az ügynök halála

   Bertolt Brecht: Galilei élete

   Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok

   Tennessee Williams: A tetovált rózsa

Arthur Miller: Üvegcserepek

Neil Simon: A Napsugár fiúk

Hangoskönyv

A feledés enciklopédiája

Interjúk, kritikák

168óra.hu

Kapcsolódó termékek

Szerző: Ungvári Tamás
4.990 Ft 3.992 Ft
Szerző: Ungvári Tamás
3.500 Ft 2.800 Ft
Szerző: Ungvári Tamás
3.500 Ft 2.800 Ft
Termék címkék: Ungvári Tamás