983540352 983540352
Szerzők

Antik Athén napi öt drachmából (Hol együnk, igyunk és filozofáljunk – útikönyv a nyugati kultúra bölcső˜jéhez)

Antik Athén napi öt drachmából (Hol együnk, igyunk és filozofáljunk – útikönyv a nyugati kultúra bölcső˜jéhez) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.500 Ft
2.800 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Philip Matyszak
ISBN szám 9789632441092
Ismertető

Philip Matyszak ragyogóan szellemes útikönyve minden segítséget megad nekünk, ha a Kr. e. V. századba, a hatalma csúcspontján lévő˜ Athénba akarunk utazni. A bölcsesség istennő˜jének városába vezető˜ utunk során látogassuk meg Thermopülait és a delphoi jósdát, valamint a közelmúltban zajlott marathóni ütközet helyszínét. Találkozzunk Szókratésszel, Thuküdidésszel, Pheidiasszal, a valaha élt legnagyobb filozófusokkal, írókkal és művészekkel. Ismerkedjünk meg az egyszerű athéni polgárokkal, trécseljünk velük a piacokon, a népgyűlésen, vagy vendégeskedjünk vidéki birtokukon. Kalandra fel, fedezzük fel a történelem egyik legkülönlegesebb városának igazi arcát!
Az ókori Athén nem csupán a művészet, a szellem és a politika bölcső˜je volt. Ez az alapos kutatómunkával, de annál könnyedebb stílusban megírt kézikönyv nem feledkezik meg az élvezetek városáról sem, a borban tocsogó tivornyákról, a bordélyokról és a verekedésekrő˜l. A szerző˜ gyakorlati tanácsokat is ad – például hogyan kerüljük el azokat a fogadókat, ahol bogarakkal és lestrapált kurtizánokkal kell megosztanunk az ágyunkat. Figyelmeztet továbbá, hogy mind fáklyákra, mind kísérő˜kre szükségünk lesz, ha el szeretnénk kerülni az útonállókat, miközben egy görbe este során hazafelé tartunk.

Az Antik Athén napi öt drachmából elkalauzol bennünket a zsibongó városból a Parthenón csöndes fellegvárába, miközben minden csodáját megidézi a városnak. Abba a korba varázsolja az olvasó-kalandort, amikor a nyugati kultúrát megalapozó tárgyi emlékek és szellemi alkotások még olyan frissek voltak, mint a virágkoszorú Athéné oltárán.

„Néha egy kicsit kényelmetlenül érzem magam a 21. században” – írja magáról Philip Matyszak. S igaz lehet e vallomás, hiszen a fiatal történész oly otthonosan mozog az antik világ kultúráiban, mintha maga is tógát öltve alkudozott volna már az ókori Róma vagy éppen Athén piacán. Az oxfordi St. John’s College-ban római történelembő˜l doktorált „históriamondó” népszerű történelemkönyvei révén vált világhírűvé: afféle ókori útikalauzaival hol az antik Hellászba, hol a Római Birodalom mindennapjaiba repíti a kalandvágyó olvasókat. „Maty” a könyvíráson kívül újságíróként és egyetemi oktatóként tevékenykedik: tanított Milánóban, jelenleg pedig a Cambridge-i Egyetemen vezet kurzusokat.

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

Kritikák, interjúk

Könyvkritika

ekultura.hu ajánlója

Hasonló termékek

Szerző: Margittai Gábor
2.750 Ft 2.200 Ft
Szerző: Margittai Gábor
2.950 Ft 2.360 Ft
Szerző: Kovács Róbert
2.500 Ft 2.000 Ft
Termék címkék: Philip Matyszak