983540352 983540352
Szerzők

Angol furcsaságok és szeretnivalóságok

Angol furcsaságok és szeretnivalóságok Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.750 Ft
1.400 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: H. Haraszti Éva
ISBN szám 9789639193574
Ismertető

A történelmi munkáiról ismertté vált szerző 1978-tól él Angliában. Az azóta eltelt bő két évtizedben módjában állt személyes tapasztalatokat gyűjteni a szigetország lakóinak életéről, szokásairól, hagyományairól és különcségeiről. A gazdag élményanyagból válogatva született meg ez a kötet, amely a teljesség igénye nélkül igyekszik bepillantást nyújtani a brit társadalom különböző rétegeinek világába, egyszerre ragadván meg a legjellemzőbb és a legérdekesebb momentumokat. H. Haraszti éva a történelmi Anglia után a hétköznapok Nagy-Britanniájáról is vibrálóan eleven képet alkot, melyben az objektív és a szubjektív nézőpont egyaránt érvényesül. Az olvasó pedig elégedetten nyugtázhatja, hogy a távoli szigetország és különc lakói valójában nincsenek is oly messze tőlünk...

Részletek a könyvből:

„Nagyvonalúságról és találékonyságról tesz tanúbizonyságot az, aki hibát követ el, de nem szabadkozik. Például egy társaságban egy úr azt mondja a másiknak:
»Nézze már azt a hölgyet, tele van az arca pattanással.«
A válasz: »A feleségem.«
»Igen? Milyen érdekes, és a teste is tele van pöttyökkel?«”

„Állítólag az angol férfi hetente kétszer él nemi életet, s fantáziáját fürdés közben engedi szabadjára. Általában minden negyedórában gondol a szexre, de azt mondja, hogy a szexnél azért fontosabb az autója. A nőknél a humort többre becsülik, mint az intelligenciát, a gazdagabbak a szadomazochizmust és a megkötözést részesítik előnyben.”

Hasonló termékek

Szerző: Kovács Róbert
2.500 Ft 2.000 Ft
Szerző: Margittai Gábor
2.750 Ft 2.200 Ft
Szerző: Margittai Gábor
2.950 Ft 2.360 Ft
Termék címkék: H. Haraszti Éva, Nem kapható