983540352 983540352
Szerzők

A szülői mesterség iskolája – Gyermekismeret és a gyermeknevelés pszichológiája

A szülői mesterség iskolája – Gyermekismeret és a gyermeknevelés pszichológiája Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.750 Ft
2.200 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Margitics Ferenc
ISBN szám 9789632441252
Ismertető

Bruno Bettelheim, a neves gyermekpszichológus szerint az, hogy a gyermek milyen emberré válik, nagymértékben attól függ, hogyan nevelik a szülei. Ezt minden szülő tudja, vagy tudattalanul érzi. Ezért mindenki a legjobb szülő szeretne lenni: megértő, türelmes és szeretetteljes.
A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a mindennapi életben nehéz megőrizni ezt a hozzáállást. éppen ezért nem elegendő ösztönös szülőként viselkedni, tudatosan fel kell készülni e nemes mesterségre. A szülőnek meg kell ismernie gyermekét, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék segíteni őt a fejlődésében. Ebben nyújt a szülő számára nagy segítséget ez a könyv. A kötet első része, a Gyermekismeret az élet kezdeteitől a serdülőkor végéig mutatja be a gyermek fejlődését. A második rész, a Neveléspszichológia arról nyújt ismereteket, milyen neveléspszichológiai törvényszerűségek alapján kell nevelni a gyermeket. A harmadik rész, A gyermek nevelése a gyermekkel való szülői nevelési bánásmódokat ismerteti az egyes életkoroknak megfelelő felosztásban.
A könyv nemcsak a gyakorló szülők számára nyúj
t hasznos ismereteket, hanem mindazoknak, akik főiskolai, egyetemi vagy különböző szakképzések keretében ismerkednek a fejlődéslélektannal és a neveléspszichológiával.

Termék címkék: Margitics Ferenc