983540352 983540352
Szerzők

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (ÖM 11. kötet)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (ÖM 11. kötet) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
7.500 Ft
6.000 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: C. G. Jung
ISBN szám 9789639534254
Ismertető

A vallás problémája központi helyet foglal el Jung életművében. E kötet olyan, főként érett korában született munkáit tartalmazza, melyek kifejezetten vallási kérdéseket tárgyalnak. Tanulmányaiban feltárja a különböző nyugati és keleti vallások alapját képező egyetemes ősi elképzeléseket, az emberi léleknek az istenihez való viszonyát előre mintázó archetípusos tartalmakat.

Korunkban, amikor sokan elveszítették kapcsolatukat a hagyományos vallási formákkal, s vallási téren nagyfokú elbizonytalanodás mutatkozik, a Jung által közvetített újfajta szemlélet ismét utat nyithat a vallásos értékek mélyebb megértéséhez. A szerző tudós létére maga is mélyen hívő ember volt, s távol áll tőle, hogy a vallásos hit transzcendens tartalmait pszichológiai összefüggésekre próbálja egyszerűsíteni. Vizsgálódása középpontjában a hívő ember és annak a numinózussal való kapcsolat erőterében végbemenő lelki fejlődése áll. A keresztény gondolkodás történeti fejlődését érintő elemzései megvilágítják a modern nyugati kultúra kialakulásának lélektani-szellemi hátterét.

Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

A sorozat kötetei:

Freud és a pszichoanalízis (ÖM 4)

Lélektani típusok (ÖM 6)

Az archetípusok és a kollektív tudattalan (ÖM 9/I)

A nyugati és a keleti vallások lélektanáról (ÖM 11)

A szellem jelensége a művészetben és a tudományban (ÖM 15)

A pszichoterápia gyakorlata (ÖM 16)

A személyiség fejlődése (ÖM 17)

Kritikák, interjúk

http://www.szepirodalmifigyelo.hu/pdf/2006/06-5-030_jung_csillag.pdf

 

Termék címkék: C. G. Jung