983540352 983540352
Szerzők

A Napsugár fiúk

A Napsugár fiúk Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.950 Ft
1.560 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Neil Simon
ISBN szám 9789632443973
Ismertető

Az amerikai irodalom egyik legnépszerűbb és legismertebb vígjátékszerzője, Neil Simon több mint harminc színdarabot és legalább ennyi filmforgatókönyvet írt. Oscar- és Tony-díj jelöléseinek a száma meghaladja bármely más íróét. Elég, ha csak a Mezítláb a parkban, a Fogd a nőt, és fuss, a Meghívás egy gyilkos vacsorára sziporkázó poénjait idézzük fel, máris tudjuk, hogy alkotójuk a humor igazi mestere – s azt, hogy „komolyabb” művek írójaként is kiváló, jelzi Pulitzer-díja is (1991).

„Tragédiát sem könnyű írni, nagy komédiák azonban ritkán születnek. Még ritkábban az olyan szerzők komikus művei, melyek országhatárokon át is hatnak. A vígjáték, miként a vicc helyi referenciákból táplálkozik, s röptében hal el. A vicc tudat alatti tartalmakra céloz, s a reflexeinkre hat, abból is a mélyen rejtezőre, a nevetésre…

Nincs rá mód, hogy Neil Simont csaknem harminc darab után ide-oda rangsoroljuk. Woody Allent egyszer a világ negyedik legjobb stand-up komédiásának szavazták meg, persze Woody Allen megsértődött. Ezért bátran kijelenthető, hogy az 1927-ben született Neil Simon a világ legjobb Neil Simonja, s ezt a rangot senki sem érheti el.

Neil Simon dialógusai mesteri kádenciákra nyílnak, fordítóik megszenvedik a tolmácsolást. Fordítói pályámat számos Neil Simon szegélyezi… legszebb emlékem azonban A Napsugár fiúk magyarországi diadalútjához fűződik” – részlet Ungvári Tamás utószavából.

IDE KATTINTVA BELELAPOZHAT A KÖNYVBE!

Ungvári Tamás színműfordításai

Arthur Miller: Üvegcserepek
Drámák
Arthur Miller: Az ügynök halála
Bertolt Brecht: Galilei élete
Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok
Tennessee Williams: A tetovált rózsa
Neil Simon: A Napsugár fiúk

Hasonló termékek

Termék címkék: Neil Simon